banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Harran Üniversitesinde “Dün-Bugün-Yarın” Konferansı

Osmanbey Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi Anfisinde yapılan konferansın Moderatörlüğünü Ankara Üniversitesinden Doç. Dr. H. Hakan Yılmaz yaptı.

Konferansa Şanlıurfa Vali Yardımcısı Uğur Sezer, Mersin Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Meltem Kayıran, Harran Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
EN GÜVENLİ VE HUZURLU ŞEHİR ŞANLIURFA’DIR
Şanlıurfa Vali Yardımcısı Uğur Sezer; “ Karacadağ Kalkınma Ajansımızın yapmış olduğu sosyal sorumluluk projesi kapsamında, iller arasında karşılıklı olarak karşılaştırmalı analizler yapmak amacıyla projeler yapılmaktadır. Bu kapsamda üniversitemiz ve sanayi kuruluşlarımız diğer illerle projeler yürütmektedir. Bugün de Ankara Üniversitesi ve Harran Üniversitesi işbirliğiyle Şanlıurfa ve Ankara karşılaştırılmalı bir analizi yapmak için bir araya geldik. 2012 yılında yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararıyla çıkan teşvik sisteminden en çok faydalanan il Şanlıurfa oldu. Şanlıurfa, 2015 yılı verilerine göre Türkiye’de istihdam sayısında yedinci sırada yer almaktadır. Altıncı bölge teşvik primi sıralamasında da şu anda birincidir. Şanlıurfa, sanayileşme konusunda büyük adımlar atmaktadır. Bölgemizde teşvik verilen iller arasında en güvenli ve huzurlu şehri olması nedeniyle sanayicilerimiz Şanlıurfa’yı tercih etmektedir” dedi.
MALİYE POLİTİKASI ZOR BİR ALANDIR
Programın moderatörlüğünü yapan Ankara Üniversitesinden Doç. Dr. H. Hakan Yılmaz ise; “İnsan politikasının diğer araştırmalardan ayıran temel farklılık, karar alma sürecinin siyasi iradeyi belirliyor olmasıdır. Kimin vergi vereceğini, havuzdan hangi aktörlerin hangi kesimlerin faydalanacağını, özünde vatandaşı temsil eden siyasi partiler bunu oluşturan diğer kurumsal yapılar için meclis komisyonlar oluşturur. Bu yüzden maliye politikası daha zor bir alandır, hayatın kendisinin içerisindedir, sizin ortaya çıkan kamusal müdahaleye konu olan konuları sizden çözmeniz beklenir. Maliye politikası ülkelerin yaşadıkları problemleri çözmede daha aktif bir hale geldi” diye konuştu.
Konferansta, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Meltem Kayıran, Ankara ilinin sosyo ekonomik, demografik, kurumsal yapısı ve uygulanan teşvik politikaları konusunda, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ise Şanlıurfa’daki teşvik konuları hakkında sunum yaptılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.