banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye trafik kazası

Osmanbey Kampüsü kuş cennetine dönüşecek


Hastanesi ile şifa dağıtan, farklı fakültelerle kaliteli eğitim, sosyal aktiviteleri ile şehrin refah düzeyini yükselmeye büyük katkı sunan Harran Üniversitesi, Osmanbey Kampüsünde kuşların doğal ortamlarda yaşamalarına da olanak sağlayacak bir projeye imza attı.
  RET-International ve Harran Üniversitesi İşbirliği ile gerçekleşecek olan “Bir Yuva Da Sen Kur” Sosyal Eylem Projesi kapsamında kampüs alanına 300 adet kuş yuvası boyanarak öğrenciler tarafından ağaçların dallarına yerleştirildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan proje yürütücüsü Harran Üniversite Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği Bölümü’nde Öğr. Gör. Necla Tosmur, RET-International ile ortaklaşa hazırladığı projede üniversiteli gençler ile RET-International’in desteklediği Suriye mülteci kamplarındaki gençlerin bir araya gelerek kaynaşmalarını sağlamanın yanı sıra; evrensel yaşam haklarına, Ekolojik dengeye dikkati çekmek ve duyarlılığın artırılması amaçladıklarını söyledi.
 RET-International’ temsilcisi Zerrin hanım; yakın zamanda savaş mağduru Suriyeli sığınmacı gençler için hassas bir konu olan, aynı zamanda üniversite gençleri için de barınma ve güven duygusunun önemini değinmek, empati kurmak ve doğal dengenin korunması bilincini hissettirmek adına bu proje önem arz ettiğini ifade etti.
Öğrenciler tarafından kavramsal sanatın uygulama biçimi olan enstalasyon sanatından esinlenerek boyanan rengârenk kuş yuvaları ağaçlara yerleştirilme işlemi yapıldı.
İki gün uygulaması devam edecek projenin birinci gün sabah programına, proje ortaklarının gençlere yönelik bilgilendirme, tanışma, kaynaşma için söyleşi düzenlendi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.