banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Diyarbakır'daki firarların esrarengiz sırrı

PKK’nın tetikçisi Kılıç, 2009’da Başbakan Erdoğan’ın evinin yakınında silahla yakalandı. Üç yıl içinde cezaevinden iki kez firar edince müfettişler, PKK, FETÖ ve dış bağlantıların peşine düştü.
Diyarbakır Cezaevi’nde yaşanan firar olayının altından görevi ihmal değil terör örgütleri PKK ve FET֒yü birleştiren, uluslararası istihbarat servisleri bağlantılarını gündeme getiren ve filmlere konu olabilecek senaryo çıktı.
PKK’lı Osman Kılıç, Selami Kızıl ve Devrim Kavak Bingöl, Elazığ ve Tunceli’de katıldıkları eylemlerde 5 asker ve polisin şehit edilmesi, 11 askerin yaralanması olayının sorumlusu olarak aranıyordu. 2009’da 21 Mart’ta İstanbul’da Nevruz provokasyonu yapılacağı yönünde istihbarat alan İstanbul İl Jandarma Alay Komutanlığı ve emniyet birimlerinin 17 Mart 2009’da düzenlediği operasyonda, Selami Kızıl ve Devrim Kavak’ı Esenyurt İETT durağında üzerlerinde iki tabanca, iki el bombası ve çok sayıda mermi ve sahte kimliklerle yakaladı. Osman Kılıç ise Şirinevler`e gelerek metrobüse binip dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da evi bulunduğu Üsküdar Kısıklı’daki bir eve girdiği sırada yakalandı. Evin banyosundan yakalanan Osman Kılıç’ın, banyo penceresinden elindeki bir tabanca, iki şarjör, 21 mermi ve iki kaleşnikof mermisini atarak saklanmaya çalıştığı belirlendi. Bu sırada Başbakan Erdoğan`ın evinden Edirne’deki mitinge gitmeye hazırlandığı ve PKK’lı Kılıç’ın suikast girişiminde bulunmasından da şüphelenildiği kaydedildi. İki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 283 yıl hapis cezası aldı.
SUiKAST VE FİRARDA ŞÜPHE
Savcılığının yanı sıra iki müfettiş de olayı soruşturuyor Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın evinin bulunduğu mahallede silahla yakalanan firari PKK’lı Osman Kılıç’ın iki cezaevinden kaçışında ihmal değil kasıt üzerinde durulduğu, ‘Paralel örgüt’ ve yabancı istihbarat bağlantısı şüphesi de olduğu öğrenildi. Bir dönem Erdoğan’a sık sık suikast planlarına yönelik haberler dikkat çekmiş, bu planları ortaya çıkaran polislerin büyük çoğunluğunun bugün ‘Paralel Örgüt Soruşturması’ kapsamında tutuklanması dikkat çekmişti.
DİYARBAKIR’DA ÇARŞAF
Osman Kılıç, diğer PKK’lılarla birlikte ‘tekrar firar etme olasılığına karşı’ Bingöl Cezaevi’nden ‘Yüksek Güvenlikli’ Diyarbakır Cezaevi’ne sevk edildi. Ancak Kılıç üç yıl sonra bu defa da Diyarbakır’dan firar etti.Olayı soruşturan savcılık, 14 kişiyi gözaltına alırken, dört kişiyi tutukladı. Osman Kılıç ve diğer beş PKK’lının, bu defa havalandırma tünellerinden geçtikten sonra çarşafları birbirine bağlayıp ipe çevirerek duvardan indikleri tespit edildi.
BİNGÖL’DE 70 METRELİK TÜNEL
Osman Kılıç, konulduğu Bingöl Cezaevi’nden 18 mahkum ile birlikte 2013 yılında firar etti. S şeklinde t şeklinde ve 3 metre derindeki 70 metre uzunluktaki tünelle cezaevi duvarından 40 metre öteye çıkan 18 PKK’lı, büyük bir operasyonla 24 saat geçmeden yakalandı ve cezaevi görevlileri de tutuklandı.
ALARM VERMİŞ AMA...
Ne hikmetse cezaevi kameraları yağış nedeniyle bozulmuş, sistem sık sık alarm vermiş ancak gardiyanından güvenlik kameraları sorumlularına, nöbetçilerden müdürüne 14 kişi ‘firarı fark etmemiş. Şüphelilerden dördü ‘şüpheli ihmalleri’ nedeniyle tutuklanırken, 10’u tutuksuz yargılanacak.
Kaynak: Star

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.