banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

Orman Müdürlüğü Piknikçileri Uyardı

Şanlıurfa  Orman Bölge Müdürü’nden ’mangal’ uyarısı

Şanlıurfa Karaköprü ilçesi Atatürk Ormanında mangal ateşinden çıkan ve 1 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangının ardından, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürümüz Cevdet ÇİÇEK'ten  piknikçilere uyarı geldi. "Piknik yapacak vatandaşlar için belirlenmiş alanlar var, buraları kullanalım. Üç beş kişinin yaktığı mangal sebebiyle milli değerimiz olan ormanlarımızı harap etmeyelim" dedi.

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürümüz Cevdet ÇIÇEK,orman yangınlarının en büyük üç sebebinin sigara izmaritlerinin yere atılması, anız yakmak ve bilinçsizce yapılan mangallar olduğunu belirterek, "Son olarak Karaköprü ilçemizde , mangal ateşi yüzünden bir yangın çıktı. yangının ardından uyarılarda bulundu. Piknik yapmak, eğlenmek tüm vatandaşlarımızın hakkı. Ancak bunları yaparken de uymamız gereken kurallar olduğunu unutmamamız gerekiyor. Piknik yapacak vatandaşlar için belirlenmiş mesire alanları var. Buraları kullanalım. Üç beş kişinin yaktığı mangal sebebiyle milli değerimiz olan ormanlarımızı harap etmeyelim" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.