banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Orman Bölge Müdürü Bayıcı'dan itiraf: Arazimiz Yok, ağaçlar kuruyor

Orman Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıda Bayıcı, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Resmi kayıtlarda Şanlıurfa 1 milyon 920 hektarlık bir yüz ölçümüne sahip olduğunu belirten Bayıcı,”Kentte doğal orman alanı ise yaklaşık yüzde 1 oranında. Bizim ormanlık alana dönüştürebileceğimiz arazimiz yok. Kentteki hazine ve mera arazilerine karışamadık.” diye konuştu.  

URFA’DA ÇAM AĞAÇLARI NEDEN KURUYOR ?

Şanlıurfa’da çam ağaçlarının kuruma nedenlerini de açıklayan Bayıcı, şöyle konuştu: “Bizim bölgemizin çamları değil, İran çamları. Burada toprağın sıklığı çok derin olmadığı için kökler belli bir seviyeye yetişemiyor. Ağacımız zayıf düşüyor, dolayısıyla zayıf düşen ağaca da mantar hastalığı bulaşıyor. Maalesef bunların huyu bu. Bir tek bu bölgede değil Adıyaman’da, Mardin’de ve Diyarbakır’da da var. Tek çare şu anda kesiyoruz ve kestiğimiz yerlerde fidan dikim mevsiminde biz bu fidanlarımızı dikiyoruz. Dolayısıyla bunlar kuruyacak, bunların başka çaresi yok. Biz şu an yapmış olduğumuz çalışmalarda kuruyanları temizliyoruz. Onların yerine bölgemize uygun olan kızılçam ve badem gibi ağaçlandırma çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” Kaynak = sanliurfaolay.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.