banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

ÖNDER, Sanatçı gülşen hakkında suç duyurusunda bulundu
Sanatçı Gülşen'in sahnede sarf ettiği sözlerden dolayı Önder imam hatipler derneği Şanlıurfa il temsilciliği tarafından suç duyurusunda bulunuldu.
Konu ile ilgili olarak suç duyurusunu savcılığa yapan il temsilcisi Suphi çiçek yaptığı açıklamada konunun takipçisi olacaklarını belirtti.
İşte savcılığa Gülşen hakkında verilen suç duyurusu dilekçesi:
Şüpheli : Gülşen Bayraktar (Sahne İsmi “Gülşen”)

Suç : Hakaret suretiyle halkın bir kesimini aşağılama.

Konu : Şüpheli hakkında soruşturma yapılarak halkın bir kesimini aşağılama
suçundan ve eylemine uyan sair suçlardan cezalandırılması
için hakkında kamu davası açılması isteminden ibarettir.
Olaylar :
Şüpheli Gülşen isimli şarkıcı, 24.08.2022 tarihindeki bir sahne programında “…imam hatipte okumuş daha önce kendisi sapıklığı oradan geliyor…” sözleriyle İmam Hatip mezunlarını, alenen hakarette bulunarak, aşağılamıştır. Buna ilişin video linkleri aşağıda sunulmaktadır.
Gülşen'den İmam Hatiplilere skandal sözler | Video videosunu izle | Son Dakika Haberleri (sabah.com.tr)
Gülşen’in imam hatiplilere yönelik sözlerine soruşturma kararı! Gülşen ne dedi, ne söyledi? - Son dakika magazin haberleri (haberturk.com)
Şüphelinin yukarıda linki paylaşılan videodaki ifadeleri Türk Ceza Kanunu’na göre; hakaret suretiyle halkın bir kesimini aşağılama suçunun unsurlarını taşımaktadır.
Bilindiği gibi Türk Ceza Kanunu m.216/2;
“Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”
Hükmüne amirdir.
Buna göre şüpheli; İmam Hatip Okullarında okuyanların sapık olduklarını, ifade etmek suretiyle Ükemizde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak ilgili mevzuat çerçevesinde eğitim veren İmam Hatip Okullarında okuyanlar hakkında ağır hakarette bulunmuştur. Bu açıklama ile beni ve benim gibi imam hatip okulları mezun ve mensuplarını alenen aşağılamıştır.

Şüphelinin hakaret ve aşağılama içerikli söylemleri İmam Hatip Lisesinden mezun olan beni ve benim gibi milyonlarca vatandaşımızı derinden üzmüştür. (Ek-1 Mezuniyet Belgesi.)

Belirtilen ifade nedeniyle manevi olarak büyük üzüntü duyduğumdan şüpheli hakkında manevi zararların tazmini için ayrıca hukuki girişimi değerlendirdiğim gibi aynı zamanda suç teşkil eden eyleminin cezasız kalmaması adına işbu şikâyette bulunmak zaruri olmuştur.

Sonuç : Yukarıda arz ve izah olunan ve res’en nazara alınacak
nedenlerle;
Şüpheli Gülşen Bayraktar (Gülşen) hakkında soruşturma
yapılarak eylemlerine uyan hakaret etmek suretiyle halkın bir
kesimini aşağılamak ve tespit edilecek sair suçlardan
cezalandırılması için hakkında kamu davası açılmasına karar
verilmesini arz ederiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.