banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Haliliye Sanlıurfa

10 kız öğrenciye cinsel tacizde bulundu, 220 yılla yargılanıyor

Adana'da devlet ortaokulunda 10 kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan 61 yaşındaki matematik öğretmeni hakkında 220 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana Merkez Çukurova ilçesindeki bir devlet ortaokulunda eğitim gören 10 kız öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan 61 yaşındaki matematik öğretmeni Z. G. hakkında 220 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana'da bir ortaokulda 10 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen matematik öğretmeninin yargılanmasına başlandı. Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Z. G. hakkında 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'Çocuğun cinsel istismarı' suçlamasıyla toplamda 220 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

Adana 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, "Mağdur çocukların birbirlerini doğrular nitelikteki beyanları, okulda tutulan tutanaklar ve mağdurların iftira atmalarını gerektirir bir durumun bulunmaması nedeniyle şüphelinin atılı suçu işlediği anlaşıldı." ifadelerine yer verildi.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla mahkemede ilk savunmasını yapan Z. G, kendisinin 35 yıllık öğretmen olduğunu, taciz iddialarını kabul etmediğini ve iftiraya uğradığını savundu.

Duruşmaya katılan iki kız öğrenciden biri ile 9 veli ise sanıktan şikâyetçi oldu. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken 8 öğrencinin dinlenilmesi için duruşmayı erteledi.

Hatırlanacağı üzere, Merkez Çukurova ilçesindeki bir devlet ortaokulunda ailelerin çocuklarının okula gitmek istemediği şikayeti üzerine rehber öğretmenin görüştüğü 10 kız öğrenci, Z. G'nin kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu öne sürmüş, olayın polise bildirilmesinin ardından matematik öğretmeni Z. G, 3 Mart'ta tutuklanmıştı. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.