banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Nusaybin'de yeni çukur ve barikatlar oluşturuluyor

Mardin’in Nusaybin ilçesindeki 4 büyük mahallede yoğunlukta olan çukur ve barikatlara yenilerinin eklenmesi ve daha önce oluşturulan barikatların güçlendirilmesi halkı tedirgin etti.

Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde sokak ve caddelere kazınan çukur ve hendeklerin sayısının 250’nin üzerinde olduğu ifade ediliyor. Bunların yanında şimdi de Zeynelabidin Mahallesi’nde yeni çukur ve barikatlar oluşturuldu. Ayrıca Yenişehir Mahallesi’nde daha önce çukur ve barikatların bulunmadığı Paşa, Tunç ve Yavuz Selim sokaklarında da yeni çukur ve barikatların oluşturulduğu görüldü.

PKK’liler, çukur ve barikatları para karşılığında yaptırdığı iddia edilirken yemeklerini de sokak sakinlerine yaptırdıkları belirtildi. Çukurların kazılmasında Nusaybin Belediyesi’ne ait kepçelerin de kullanıldığı ifade edilirken bazı vatandaşların araçlarının d gasp edildiği kaydedildi.

Bu arada; Şirin Bulvarı’ndaki Ahmet Kaya Köprüsü mevkiinde ardı ardına iki şiddetli patlama meydana geldi. Patlamalardan sonra bölgeden silah sesleri yükseldi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.