banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Nusaybin'de yasak 7'inci gününde

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK’lilerce kazılan hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için ilan edilen sokağa çıkma yasağı 7'nci gününe girerken, ilçenin büyük bölümüne elektrik ve su verilemiyor.

İlçe halkı, yasak öncesi evlerinde stokladığı tüm günlük ihtiyaçlar biterken, hayatta kalmak için her tülü yolu deniyor. Erkekler kendi imkânlarıyla yaptıkları güç kaynağından mahallelinin telefonları ve gece lambalarını şarj ederken, kadınlar da evlerinin bahçesinde közde saç ekmeği yapıyor.

Bu arada çok sayıda özel harekât polisinin katılımıyla düzenlenen operasyonlar da sürüyor. Çatışmalarda şuana kadar 10 PKK'linin öldürüldüğü, 3 vatandaşın hayatını kaybettiği, 44 barikat ve hendeğin kapatıldığı ve 12 tane bombalı tuzağın imha edildiği açıklandı.

Nusaybin'de uygulanan sokağa çıkma yasağı 13 Kasım'dan beri devam ediyor. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.