banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Nusaybin'de sağlık ve ilaç hizmetleri

Mardin merkez Artuklu ilçesi Karayolu Parkı’nda bir araya gelen Mezopotamya Eczacı Hareketi üyeleri, Nusaybin’de uygulanan sokağa çıkma yasağıyla ilgili açıklama yaptı.

Grup adına Mezopotamya Eczacı Hareketi Sözcüsü Tevfik Aydın, Temmuz ayından bu yana bölgede yaşanan çatışma ortamı ve sokağa çıkma yasaklarından dolayı halkın, en temel insani haklardan mahrum bırakıldığını söyledi.

Sokağa çıkma yasakları boyunca can güvenliği endişesi ile eczacılar ve eczane çalışanlarının, eczanelerine ulaşamayıp eczanelerini açık bırakamadığını ifade eden Aydın, “Nusaybin Kaymakamlığının aldığı karar ile 13 Kasım Cuma saat 21.00’den beri Nusaybin'de uygulanan sokağa çıkma yasağı bugün itibari ile 10. gününe girmiştir. Nusaybin'de yasağın başladığı saatlerden şimdiye kadar halkın sağlık hizmetine ve ilaca ulaşması olağanüstü koşullarda yürütülmektedir. Uygulanan sokağa çıkma yasağının sebep olduğu can güvenliğinden dolayı nöbetçi eczaneler dahil Nusaybin'deki hiç bir eczanemiz ilaç sunum hizmeti verememektedir. Nusaybin Devlet Hastanesi yönetiminin talebi ve desteği ile hastane içinde, bir odada geçen pazar gününden beri Nusaybinli eczacı meslektaşlarımız halka gönüllü olarak seyyar eczane hizmeti vermektedir. Sürdürülebilir ve sağlıklı olmayan bu yöntemle halkın ilaca ulaşmasının sağlanması mümkün değildir.” dedi.

Aydın, Nusaybin’deki durumun bir önce düzelmesi gerektiğini sözlerine ekledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.