banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Nefes kredisiyle nefes alan esnaf, sicil affını da istiyor

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, “Hükümetimizin iş dünyamıza yönelik Nefes Kredisiyle, 1 milyon 384 bin işletmeye toplam 4 milyar 622 milyon lira hibe desteği uygulaması, memnuniyet verici.” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yaşanan Kovid 19 salgını dolayısıyla zor günler geçiren esnafa, 4 milyar 622 milyon liralık hibe verileceğini ve işletmeler için Nefes Kredisi uygulamasını başlatacaklarını açıklaması, Şanlıurfa iş dünyası tarafından memnuniyetle karşılandı.
Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, “Hükümetimizin iş dünyamıza yönelik Nefes Kredisi ile 1 milyon 384 bin işletmeye toplam 4 milyar 622 milyon lira hibe desteği, pandeminin ve tedbirler kapsamında getirilen kısıtlamaların olumsuz etkilerini azaltacaktır.” dedi.
Başkan İ.Halil Peltek, söyle devam etti: “Hükümetimiz pandeminin ekonomik etkilerinin azaltılmasıyla ilgili pek çok destek unsurunu açıkladı. Nefes kredisi tüm tacir ve üreticilerimiz için önemli bir imkân. Ancak, hizmet sektörü ile emek yoğun sektörlerde istihdamın korunması ve yeni istihdamların teşvik edilmesi adına, SGK prim destekleri ve faizsiz veya düşük faizli finansman destekleri gibi desteklerle bunların yanı sıra sicil affının bir an önce hayata geçirilmesi, tüm esnaflarımızın elini daha da güçlendirecektir.
Bu desteğin açıklanmasında, başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanımız Sn. Lütfi Elvan’a ve Ticaret Bakanımız Sn. Mehmet Muş ile TOBB Başkanımız Sn. M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na desteklerinden dolayı Şanlıurfa iş dünyası adına teşekkür ediyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.


Esnaf nefes kredisi başvurusu nasıl ve nereden yapılır? 2021 Esnaf kredisi başvuru şartları ve detayları
Esnafa destek kredisi başvuru ekranı, 5 bin ve 3 bin lira hibe desteğinden yararlanacak olanların gündeminde yer alıyor. e-Devlet'ten yapılacak olan başvurular 25 Mayıs tarihinde başlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı, Esnafa destek kredisi başvurusu ile kobilere düşük faizli kredi imkanı sağlanacak. 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkara iki ayrı grup halinde 4 milyar 622 milyon liralık destek verilecek. 

Nefes kredisi başvuru şartları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından merak edilmeye başlandı. Açıklanan esnaf desteklerinin yanında yer alan nefes kredisi başvurusu, daha önceki dönemlerde de çeşitli kriterlerle tahsis edilmişti. Peki, nefes kredisi başvuru şartları neler olacak ve nereden başvuru yapılacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
NEFES KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK? 
Esnaf nefes kredisi başvuru detayları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklamanın akabinde araştırılmaya başlandı. Kabine Toplantısı sonrasında esnafı ilgilendiren bir dizi müjdeyi açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, nefes kredisi için de duyuru yaptı.

Nefes kredisi için "Büyük şirketler için de nefes kredisi adı altında bir adım atıyoruz. Detayları Hazine ve Maliye Bakanlığınca açıklanacak bu programların hayırlı olmasını diliyorum." açıklamasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, destek detaylarının bakanlık tarafından yayımlanacağını açıkladı.
Yılının ilk aylarında TOBB öncülüğünde verilen nefes kredisi için TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu "Bu projede TOBB ve 365 oda ve borsa olarak, üyelerimize kısa sürede 6 milyar liranın üzerinde kredi sağlayacağız. TOBB Nefes Kredisi’nin faizi yıllık yüzde 7,5 olacak. Bir üyemiz azami 100 bin lira kredi kullanabilecek. 2020 yılında ne anapara ne faiz ödemesi olacak. Cirosu 25 milyon liranın altında olan küçük işletmelerimiz bugünden itibaren üye oldukları oda ve borsalardan alacakları üyelik belgesiyle Denizbank şubelerine başvurabilecek." demişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.