banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Nakit Desteği Alacak Olanlara Dikkat

Hükümet tarafından işsizlikle mücadele kapsamında sağladığı nakit testekiği için yapılan duyuruda, Başvurular Sadece e-Devlet Üzerinden Alınacağı açıklandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında yapılacak 1.000’er TL nakit desteğinde yeni başvurular, sadece e-devlet sistemi üzerinden yapılacak. Valiliklere, Kaymakamlıklara veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılmak istenen başvurular, kesinlikle kabul edilmeyecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında 1000 TL’lik ilk destek ödemeleri, düzenli sosyal yardım alan 2 milyon 111 bin haneye yapılmıştı. 

Koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşları desteklemek için oluşturulan Sosyal Destek Programı, 3 kısımdan oluşuyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları kanalıyla, sahada ihtiyaç sahibi olarak belirlenmiş 2 milyon 300 bin haneye, ikinci kısım 1.000 TL nakdi yardım ödemeleri de yapılmaya başladı.

İlk destek ödemesinde olduğu gibi, 2’nci kısım destek ödemelerinde de Sosyal Yardımlar Sisteminde kayıtlı olan vatandaşlara, herhangi bir başvuruya gerek olmadan ödemeler yapılıyor. Vatandaşların PTT hesaplarına yatırılan paralar, virüs bulaşma riskinin azaltılması amacıyla, PTT ve Vefa Sosyal Destek Gruplarında görev yapan kamu çalışanları tarafından evlere götürülerek, elden teslim ediliyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik durumu bozulan vatandaşların, devlet desteklerinden faydalanabilmesi amacıyla başlatılan destek ödemelerinin üçüncü kısmındaki yeni talepler, sadece e-Devlet sistemi üzerinden alınacak. 

Üçüncü kısım ödemeleri, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacak. Aynı haneden birden çok başvuru yapılırsa, bu başvuru tek olarak değerlendirilecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.