banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Muhtarlara konuştu: “Artık kardeş kanı akmasın”

 Toplantıda konuşan Bakan Çelik, 1 Kasım seçimlerinin çok önemli olduğunu belirterek, netice itibariyle Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanları taşıyan insanların kanının aktığını, bu işin artık bitmesi gerektiğini ve kardeş kanı akmaması gerektiğini söyledi.

Muhtarlarla istişare toplantısını düzenleyen AK Parti Eyyubiye İlçe Teşkilatı ve Eyyubiye Belediye Başkanına teşekkür ederek sözlerine başlayan Bakan Faruk Çelik, “Şöyle dilde, kağıtta süslü püslü yazarım, öylemi; işte karşına biri çıkar derki; ‘Dilde barış değil, gönülde barış, gönülde.’ Senin gönlünde kin olacak, düşmanlık olacak, senin gönlünde kuyu kazımak olacak, caddeleri kazımak olacak, mahalleleri işgal etmek olacak, polis öldürmek olacak, asker öldürmek olacak, Türk-Kürt demeden herkesi öldürmek olacak, 30 yıldır bu işi yapacaksın. Çözelim diyor ya Cumhurbaşkanı. Bitsin bu iş, bitsin ya, bu kardeş kanı akan. Netice itibariyle Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanları taşıyan insanların kanı akıyor. Bitsin bu iş” dedi.

Terör biterse Türkiye koca Osmanlı coğrafyasına hükmedecek
Çözümden korkanların çözüm sürecini bozduklarını belirten Bakan Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu işi bitireceğini söylediğini hatırlatarak, “Bu işi bitireceğim diyor adam, ama sen dağa dayanıyor ya birileri, dağı nereye dayanıyor? O dağın dayandığı yer de bitirmek istemiyor ki. Bitirdiği zaman Türkiye kalkınacak, Türkiye gelişecek, Türkiye büyüyecek, Türkiye koca Osmanlı coğrafyasına hükmedecek. İsterler mi senin ayağa kalkmanı? Senin ayağa kalkman demek; dünyanın titremesi demek titremesi” diye konuştu.

Şanlı ecdadın torunları yeniden ayağa kalkacak
Petrolle kanın mukayese edildiğini ve insan kanın üstün çıktığını, petrolün üstün çıkmadığını belirten Bakan Faruk Çelik, konuşmasına şöyle devam etti;
“Kötü bir dünya noktasındayız. Buna direnen biri var, Cumhurbaşkanımız. İşte buna karşı direnen iman abidesi, şanlı ecdadın, Selahattin Eyyubi’nin, Fatih Sultan Mehmed’in torunları yeniden ayağa kalkalım diye büyük bir aşkla, sevgiye ulaşmış durumdalar. Bu ülkenin kalkınmasını istemeyenlerin kendi azalarıyla öteden beri karşı karşıyayız. Şimdi de terörün altında yatan net nedeni söylüyorum. Bir Allah’ın kulu bizimle konuşamaz, biz devleti biliyoruz.”

Kürt bir şey çekmişse CHP’den çekmiştir
Konuşmasına Tayyip Erdoğan’ın Başkanlığının HDP’yi niye rahatsız ettiğini sorarak devam eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik, “CHP’yi rahatsız eder, onu biliyorum, o statüko. Kürd’e kim ne çektirmiş? Kürt bir şey çekmişse CHP’den çekmiştir. Çünkü statükonun doğurduğu parti bu. Dağ statükonun ürünüdür. Hassa konular var kardeşlerim, hassas konular. Statüko dediğimiz; eski Türkiye’nin faili meçhullerin olduğu, karanlık işlerin olduğu Türkiye’nin tekrar geri gelmesi arzusunda olanlar AK Partinin karşısında şimdi saf tutmuş durumdalar. 1 Kasım çok önemli. 1 Kasım; burada Türkiye’nin yeniden karanlık noktalara mı, yoksa özgürlükçe, gerçekten büyüyen kalkınan, bölgede modelliği tescil edilen bir ülkemi olacağız. Bu yönüyle son derece önemli” diyerek Muhtarların da üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yapmalarını, çevrelerini bilgilendirmelerini ve 1 Kasam seçimlerinde tercihlerini AK Partiden yana kullanmalarını istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.