banner2
Öne Çıkanlar Taşlıdere Eyyübiye Belediyesi Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

Müftülük dışında herkes kandil mesajı yayınladı

İnanlarlar için günahlarından arınmak ve af dilemek için müthiş bir fırsat olan Berat Kandili, Pazar'ı Pazartesiye'ye bağlayacan yani bu gece kutlanacak.

Ancak Sivil Toplum kuruluşlarından Ekonomi çevresine, Milletvekillerinden siyasilere herkes Beraat kandiliyle ilgili kutlama mesajı yayınlarken Şanlıurfa Müftülüğünün bu geceyle ilgili bir mesaj yayınlamaması kamuoyunda tepkilere neden oluyor.

Belki bu geceyle ilgili mesaj yayınlaması gereken tek kurum olan Urfa Müftülüğünün sesizliğe bürünmesini anlamadığını söyleyen vatandaşlar; "biz siyasilerin ve STK'ların bu mübarek günde mesaj yayınlamaları toplumun dini inançları konusunda hassas olmalarını takdirle karşılıyoruz. ama gönül isterdi ki; verdiği mesajla yolumuzu aydınlatacak olan Müftülüğün bir açıklaması yapasıdır" diye müftülüğün sesizliğine tepki gösterdiler.

konuyla ilgili bilgilerine başvurmak istediğimiz miftülük hafta sonu olması nedeniyle konuyla ilgili müftülüğe ulaşamadık.

AK Parti Milletvekili Abdülkerim Gök'ün Kandil Mesajı:

“Milletimizin manevi dünyasının şekillenmesinde çok özel bir yere sahiptir kandiller.
Mübarek Üç Ayların içinde yer alan Berat Kandili:Allah’ın dünya semasına tenezzül buyurduğu; kullara beraatlerinin, kurtuluş fermanlarının verildiği, kurtuluşları için fırsat kapısının açıldığı umumî bir af gecesidir.
Berat Kandilinin birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize güç katacağına, komşuluk ve akrabalık ilişkilerimizi pekiştireceğine eminim.
Bu duygu ve düşüncelerle İslam âleminin ve hemşehrilerimizin Berat Kandilini tebrik ediyor; bu güzel gecenin aramızdaki gönül bağlarını, muhabbeti, kardeşliğimizi, güçlendirmesini Cenab-ı Allah’tan diliyorum.”

ŞUTSO Başkan E.Sabri Ertekin’nin Kandil mesaj;

''11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının habercisi, bu mübarek aydan önceki son kandil gecesi olan Berat Kandiline ulaşmış olmanın ve Yüce Allah'ın sonsuz af, mağfiret ve rahmetiyle dolu mübarek Berat Kandili'ni bir kez daha idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kuran'ın nazil olduğu bin aydan daha hayırlı bu gece önümüzdeki bir yıllık hayat programımızın görevlilere verildiği bir gecedir. Bu vesile ile bütün Müslümanların ve hemşerilerimizin kandillerini tebrik eder, Kendisinden başka şeylere kulluk etmediğimiz hayırlı, sağlıklı ve bol helal kazançlı ve gelişmiş bir Şanlıurfa için çalışılan günler diler, bu mübarek gecenin size, efradı ailenize ve bütün İslam alemine hayır bereket ve huzur getirmesini dilerim”

Şanlıurfa Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, Berat Kandili Mesajı


inananların günah yüklerinden kurtulup, İlâhî bağışa ermeleri umulur. Cenab-ı Allah'ın kendisinden bağışlanma dileyenleri affedeceği, yapılan duaları kabul edeceği Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) tarafından müjdelemiştir. Ramazan ayının da müjdecisi olan bu gece; insanların günah, suç ve yanlışlardan kaçınarak, varlığını yeniden gözden geçirme, yaşantısının muhasebesini yapma, insanlar arasındaki dargınlıkları, küskünlükleri gidermek, yıkılan gönülleri, kırılan kalpleri onarmak için bir fırsat ve yüce Allah’ın sonsuz rahmet ve merhametine sığınmaları gereken bir gecedir. Bu duygu ve düşüncelerle; Başta Şehit Aileler  kahraman Gazilerimiz ve Şanlıurfa'lı hemşehrilerimin ve aziz milletimizin Berat Kandili'ni tebrik eder, bu kutsal gecenin; insanlığın hidayetine, aziz milletimizin birlik-beraberliğine, barış, kardeşlik ve huzura vesile olmasını, Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim" dedi.

HÜR DAVA PARTİSİ BERAAT KANDİLİNİ TEBRİK MESAJI;


Tüm İslam aleminin Beraat Kandili’ni tebrik eder, emperyalizmin sömürüsü altında esareti, ihtilaflar içinde dağınıklığı ve çekişmeyi yaşayan ümmetin izzetine ve vahdetine, tüm Müslümanların bağışlanmasına, gerçek adalet ve hürriyetin tesisine, alem-i İslam’a ve insanlığa hayırlara vesile olmasını Rabb-ı Rahim’den niyaz ediyoruz.

AK PARTİ İL BAŞKANI AV. EĞİLMEZ'DEN, BERAT KANDİLİ MESAJI


AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Berat Kandili mesajı yayımlayarak; “Allah’u Teala’nın af kapılarını sonuna kadar açtığı mübarek kandilinizi tebrik ederim” dedi.

 

AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Berat Kandili nedeniyle yaptığı açıklamada; “Bu geceyi manevi açıdan iyi değerlendirmek” gerektiğini belirtti.

 

Başkan Av. Eğilmez; “ Böylesi kutlu bir gecede ellerimizi açarak yaratandan sevgi, kardeşlik, birlik ve beraberliğin en güzel yaşandığı bir toplum haline gelmemiz ve günahlarımızdan arınma vesilesi olması için dua ve niyazda bulunalım” dedi.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Beraat Kandili dolayısıyla bir mesajı


Mübarek gecelerin bir fırsat olduğunu ve bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek gerektiğini vurgulayan Başkan Eğilmez; tüm İslam aleminin Berat Kandilini kutladı.

 

Beraat Kandili’nin insanların gönül dünyasına ışık tutarak günahlardan arınmasına vesile olduğunu belirten Başkan Kaya, kandillerin Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Kandillerin; af dilenmenin yanı sıra, insanlar arasındaki dargınlıkları gidermek, yıkılan gönülleri ve kırılan kalpleri onarmak için büyük bir fırsat olduğunu hatırlatan Başkan Kaya, “Bu vesile ile tüm İslam Aleminin kandilini kutluyorum. İnşallah hayırlara vesile olur.”

 

KARATAŞ’TAN BERAT KANDİLİ MESAJI


Berat Kandili’ni kutlayan Başkan Ferhat Karataş, “Tüm halkımızın ve İslam aleminin Berat kandili’ni kutluyorum. Kandillerin ülkemize her zaman barış getirmesini, kardeşçe yaşamak, hep birlikte kalkınmak, refah düzeyine ulaşmak ve demokrasiyi doya sıya yaşayacağımız nice günlerin ülkemizle olmasını diliyorum” dedi.

 

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.