banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Minareyi yerle bir ettiler! Cami minaresinin yıkılma anı kameralara yansıdı

Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki Tepebaşı Camii minaresinin yıkılma anı saniye saniye kameralara yansıdı.


Yer darlığı ve eskimiş olmasından dolayı Kızıltepe'deki Tepebaşı Camii'nin yıkımına başlandı. Cami minaresinin vinç yardımıyla yıkımı ise saniye saniye kameralara yansıdı.

Görüntülerde minareye vinç yardımıyla çelik halat bağlandığı ardından vincin hareket etmesiyle büyük bir gürültüyle yıkıldığı görülüyor. Yıkım esnasında ortalığı toz duman kaplarken yıkımda herhangi bir istenmeyen durumun da yaşanmadığı belirtildi.

Çevredeki halkın ise yıkım anını meraklı gözlerle izlemesi de dikkatlerden kaçmadı.

Öte yandan yıkılan caminin yerine 3 katlı, bin 200 kişi kapasiteli yeni bir caminin yapılacağı belirtildi.

Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, Caminin hem eski hem de cemaatin talebini karşılayamadığından dolayı bir hayırseverin yapımını üstlenmesinin ardından yıkım çalışmasına başladıklarını söyledi.

Müftü Taşçı, “Cemaatin yoğun olduğu mahallemizde artık Tepebaşı Camimiz cemaatin ihtiyacını karşılayamıyordu. Caminin dar hem eski olmasından dolayı onu yıkıp yerine daha geniş bir cami yapmayı düşündük. Aslen buralı olup İstanbul’da ikamet eden Hacı Halil Dalgıç beyefendi Camiyi yapıp bitireceğini söyledi. Onun teşebbüsünden sonra resmi işlemleri bitirdik. Yıkımına başladık. İnşallah yakın zamanda daha geniş müferreh bir cami için temel atmış olacağız. İnşallah Camimiz, Bir buçuk yılda bitecek. 3 katlı 1200 kişilik kapasitede olacak buradaki cami cemaatinin ihtiyacını karşılayacak şekilde olacak inşallah.” (Mehmet Aslan- İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.