banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Pirhalil Sanlıurfa Rogers Kassım Mato

Milli Savunma Bakan Yardımcılığına 4 isim atandı! İşte atanan isimler..

Resmi gazetenin bugünkü sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararları çerçevesinde Milli Savunma Bakan Yardımcılığına 4 isimin atanırken, Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Fatih Metin atandı.  Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü'ne Yusuf Karaoğlu atandı. 

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü'ne Mahmut Kazan atandı. 

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı'na Veysal Bektaş atandı.

Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 24. dönem ve 25. dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Niğde milletvekili Alpaslan KAVAKLIOĞLU, TSE Yönetim Kurulunda Başkan Yardımcısı Muhsin Dere, TBMM XXIV. ve XXV'inci Dönem Elazığ milletvekilliği yapmıştır. AK Parti MKYK Üyesi ve AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur olan Şuay ALPAY ve  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu zamanlarda Özel Kalem Müdür Yardımcısı olarak görev yapan, Seçimlerden önce Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı yapan Yunus Emre KARAOSMANOĞLU atandı.

ŞUAY ALPAY KİMDİR?

Şuay Alpay, 20 Ekim 1960, Elâzığ doğumlu Türk siyasetçidir.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Kamu İşverenler Sendikasında uzman yardımcılığı, ceza ve hukuk hâkimliği, serbest avukatlık, Sivil toplum kuruluşlarında kuruculuk ve yöneticilik, TBMM XXIV. ve XXV'inci Dönem Elazığ milletvekilliği yapmıştır. AK Parti MKYK Üyesi ve AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Evli ve üç çocuk babasıdır. Aralık 2015 tarihi itibarıyla Millî Savunma Bakanlığı Bakan yardımcısı olarak görev yapmaktadır.


Alpaslan KAVAKLIOĞLU kimdir?

10 Mart 1962'de Niğde Bor'da doğdu. Baba adı Vedat, anne adı Melahat'tır.
Mülki İdare Amiri; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. İngiltere'de dil ve kamu yönetimi, Japonya'da afet yönetimi, bölgesel kalkınma ve yeniden yapılanma, Tayvan?da toplum kalkınması konularında uzun dönem eğitimler aldı.

Çeşitli ilçelerde kaymakamlık; bazı illerde vali yardımcılığı görevlerinde bulundu. İçişleri Bakanlığında Daire Başkanlığı, Hukuk Müşavirliği, Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Milli Güvenlik Akademisini bitirdi. Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürü olarak görev yaptı.

24. Dönemde Niğde Milletvekili seçildi. Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanlığı yaptı. İçişleri Komisyonu Üyeliği (Sözcü), Milli Savunma Komisyonu Üyeliği (Sözcü), Türkiye-Japonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı, Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Üyeliği görevlerinde bulundu. Parlamenterler Birliği Yönetim Kurulu Üyesidir.

İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Japonca bilen Kavaklıoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

MUHSİN DERE KİMDİR?

1976 yılında Sungurlu, Çorum’da dünyaya gelen Muhsin Dere, ilk, orta ve lise tahsilini Çorum’da tamamladıktan sonra, 1999 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Meslek hayatına, 2000 yılında Bilim, Sanayii ve Teknoloji Bakanlığında Müfettiş Yardımcısı olarak başladı. 2000-2003 yılları arasında Müfettiş Yardımcısı, 2004-2007 yıllarında Müfettiş, 2007-2010 yıllarında Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2008-2009 yıllarında, Tariş Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (TARİŞ)’nde, 2009-2010 yıllarında da Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (MARMARABİRLİK)’nde Denetim Kurulu Üyeliği ve 2009-2010 yıllarında Bakanlık Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 2010 yılında Başmüfettişliğe atandı.

2010-2012 yıllarında, Yetiştirilmek Amacıyla Yurt Dışına Gönderilecek Devlet Memurları Hakkında Yönetmelik hükümleri kapsamında, 2 yıl süreyle İslam İşbirliği Teşkilatı’nda geçici görevli olarak çalışmalarda bulundu. 24 Aralık 2012 tarihinde, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü görevine atanan Dere, 26 Ağustos 2016 tarihinde Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcılığı görevine başladı. Aynı zamanda 11 Mayıs 2015 tarihinden itibaren TSE Yönetim Kurulunda Başkan Yardımcısı olarak da görev yaptı. Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atandı. Evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce ve Arapça bilmektedir.

YUNUS EMRE KARAOSMANOĞLU KİMDİR?


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu zamanlarda Özel Kalem Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Yunus Emre Karaosmanoğlu, 2014’te Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'na atanmıştı. Karaosmanoğlu, son olarak Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı yapıyordu. Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.