banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Mevlana Hazretleri Şanlıurfa’da Anıldı

Mevlana, 748. Vuslat Yıl Dönümünde Şanlıurfa’da düzenlenen programlarla anıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Şeb-i Arus programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Mehmet Akif İnan Konferans salonunda düzenlenen programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Vali Yardımcısı Yakup Kılıç, ile vatandaşlar katıldı. 

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve Mevlana Celaleddin-i Rümi Hazretleri'nin hayatının anlatıldığı programda Urfa Ahengi Müzik Topluluğu Tasavvuf konseri düzenledi. Ellerin semaya açıldığı gecede Semazenler aşk ile döndü. 

Program Yazar Sinan Yağmur’un, Hz. Mevlana’nın hayatını anlattığı söyleşi ile son buldu. 

Anadolu’nun bu gün Mevlana’ya her zamankinden daha fazla ihtiyacının olduğunu anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Mevlana’nın büyüklüğünü şöyle anlayabiliriz. Bundan 800-900 sene önce yaşamış bir insanı burada onun sevgisi ile dolu bir insan anlatıyor. Aradan 900 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen salon duygu doluyor, duygu taşıyor. Aslında Anadolu’nun bu gün Mevlana’ya her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu tür programları devam ettireceğiz’’ diye konuştu.

Vali Yardımcısı Yakup Kılıç, ise düzenlenen etkinlikten dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür etti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.