banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Memur-Sen Başkanı Coşkun'dan gazeteciler günü mesajı

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Coşkun mesajında şunları belirtti:
İnsanları gerçeklerle buluşturmak için, meslek ahlakından taviz vermeden, doğru bilgi ve haber peşinde olmadık zorlukları göğüsleyen gazeteciler, bilgi toplumunun sağlam zeminde ve sağlam usulle işlemesine de katkıda bulunmaktadır.

Yorucu bir tempoyla toplumsal olaylardan afetlere, terörden savaş alanına kadar zor, tehlikeli anlarda ve yerlerde, üstelik zamanla yarışarak, gelişmeleri haberleştirerek bizlere servis eden gazeteciler, kamuoyu açısından çok önemli bir görev yapmaktadır. Birçok basın çalışanı, haber peşinde koşarken pek çok tehlike atlatmakta, yaralanmakta, hatta canından olmaktadır.

İnsan hakları ve hürriyetinin kullanımı açısından basın özgürlüğü önem taşımaktadır. Düşünce, inanç, kanaat ve ifade özgürlüğü ancak basın hürriyetiyle mümkün olabilir. Gerçeklerin haber olmadığı yerlerde insanlar doğrudan mahrum, yalana mahkûm olurlar.

Bugün, birçok konuda bazı yayın organlarında sağlıklı haberlerin çıkmamasının sebebi, kasıtlı haber anlayışıyla zihinlerin perdelenmesidir. Bu nedenle, bütün medya mensupları yalnızca olanın olduğu gibi anlaşılmasına ve aktarılmasına aracılık etmelidir.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak, gece gündüz demeden ter akıtan; hakkın ve hakikatin sözcülüğünü yapan basın emekçilerinin ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, bugünün çalışma şartlarının iyileştirilmesine vesile olmasını diliyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.