banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Mehmet Sarmış TYB Şanlıurfa Şubesi Başkanı Oldu-Mehmet Sarmış Kimdir?


Şanlıurfa Rızvaniye Külliyesinde düzenlenen olağan kongreye TYB Genel Merkez yönetim kurulu üyesi Mehmet Kurtoğlu da katıldı. Delegelerin seçimi sonucu Yönetim Kurulu asil üyeliklerine Mehmet Sarmış, Cuma Ağaç, EyyüpAzlal, Mahmut Kaya, Mehmet Akbaş oy birliği ile seçildiler. Denetim Kurulu Asil üyeliklerine ise Mehmet Akcan, Vehbi Uzundağ ve Ahmet Aslan seçildiler.
Yönetim Kurulu üyelerinin kendi arasında yaptığı toplantı sonucu Şube başkanlığına Mehmet Sarmış, Şube sekreterliğine Eyyüp Azlal, Şube başkan yardımcılığına Cuma Ağaç, Muhasip Mahmut Kaya ve Mehmet Akbaş üye olarak belirlendi.
“ALDIĞIM BAYRAĞI DAHA DA İLERİYE TAŞIYACAĞIM”

TYB Şanlıurfa Şubesi Başkanlığına seçilen Mehmet Sarmış’ın ilk mesajı yeni dönemde STK’lar ve kamu kurumlarıyla koordineli bir şekilde Şanlıurfa’da Edebiyat ve yazarlık allamında faydalı işlere imza atmayı düşündüklerini söyleyerek Medya ile daha yakın diyalog. Çalışmalarımızın genel merkeze ve medyaya zamanında ve sağlıklı ulaştırılmasını sağlayacaklarını söyledi.
“EDEBİYATIN ÖNEMLİ ŞAHSİYETLERİ İÇİN PROGRAMLAR DÜZENLEYECEĞİZ”
Edebiyat dünyamızı renklendiren bazı önemli isimlerle ilgili anma ve tanıma programları düzenleyeceklerini söyleyen Sarmış, “Örneğin Nabi, Fuzuli, Baki, Şeyh Galip, Mehmet Akif Ersoy, Yahya Kemal, Necip Fazıl Kısakürek, İsmet Özel, Sezai Karakoç, Akif İnan, Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören, Mehmet Doğan, Cemil Meriç, Ahmet Hamdi Tanpınar, Peyami Safa, Halide Nusret Zorlutuna, Kemal Edip Kürkçüoğlu, Nihat Armağan, hatta Nazım Hikmet, Atilla İlhan, Orhan Pamuk, Elif Şafak gibi yazarlarımızın Şanlıurfalılar tarafından daha iyi tanınması ve edebiyatın Urfa’ya sevdirilmesi çalışmalarını yapmayı düşünüyoruz” dedi.
“TELE SOHBET ÇALIŞMLARI YAPACAĞIZ”

Mehmet Sarmış konuşmasında, Her hafta TYB Şanlıurfa Şubesi olarak bir arkadaşımızın yazısının veya şiirinin okunması ve değerlendirilmesi yaptığımı toplantılara Urfalı yaşayan isimleri davet etmek. Zübeyir Yetik, Mustafa Armağan, Ragıp Karcı vb. Bazıları ile internet kanalı ile canlı sohbet yapılabilme olanaklarını sağlayacaklarını dile getirdi.
“YAZAR ATÖLYESİ KURACAĞIZ”

Umuma yönelik programlar da yapmayı planladıklarını söyleyen Başkan Sarmış, Valilik, kaymakamlık, belediyeler, üniversite, yakın STK’lar vb ile işbirliği içinde konferans, panel, anma ve anlama, şiir vb etkinliklerin yanı sıra Büyüklere yönelik, öğrencilere yönelik yarışmalar, Yazar atölyesi, Yerli yazarların lise ve üniversite öğrencileriyle buluşması, kitaplarının okutturulması, Üniversite ve lise öğrencilerimizle daha yakın ilişki, okuma ve yazmanın teşvik edilmesi, geleceğin yazarlarının keşfi, teşviki ve yetiştirilmesi gibi etkinlikleri de planladıklarını belirtti.
Sarmış ayrıca yazarlar birliği olarak İlçelerle bağlantı ve mesela her ay bir ilçedeki yazar arkadaşlarla buluşup sohbet etme, üye kaydı, Çevre illerin şubeleri ile diyalog, ziyaret ve ortak etkinlikler. Kültür Kervanı.  Çevre illere geziler, Kitap kafelerde buluşup sohbet düzenleme, Bir Urfa bibliyografyası hazırlayıp bastırma gibi çalışmaların yanında TYB’nin 40. Yılı dolayısıyla Genel Merkezle beraber; Suriyeli yazarlarla beraber göç üzerine ortak bir çalışma Aynı şekilde Filistinli, Iraklı yazarlarla da ortak çalışma, Kudüs konulu şiir ve edebiyat etkinlikleri düzenlenebileceklerini söyledi.

MEHMET SARMIŞ KİMDİR?
    1 Mayıs 1962’de Şanlıurfa’da doğdu.
İlk, orta ve lise eğitimini Şanlıurfa’da tamamladı. 1984 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Tarih Bölümünden mezun oldu. Yozgat (Akdağmadeni ilçesi), Zonguldak ve Ankara’da öğretmenlik yaptı. 1993 yılında tayin olduğu Şanlıurfa’da çeşitli okullarda öğretmenlik ve yöneticilik yaptıktan sonra 2008 yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne geçti. Şube müdürlüğü, milli eğitim müdür yardımcılığı ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yaptı. Halen eğitim uzmanı olarak göreve devam ediyor.
İkisi kız, dördü erkek altı çocuk babasıdır.
    Ulusal ve yerel çeşitli dergilerde şiir,  öykü ve denemeleri yayınlandı, ödüller aldı.
Uzun yıllar yerel gazete ve internet sitelerinde köşe yazıları yazdı. Radyo programları hazırlayıp sundu.
Yeşilay Üyesi olup, özellikle sigara ve madde bağımlılığı konularında çalışmalar yapmaktadır.
Türkiye Yazarlar Birliği üyesidir.
Bugüne kadar yayınlanmış kitapları şunlardır:
1.    Küçük Yüreklere Dokunmak (Öykü)
2.    Yüreğin Sesi (Öykü)
3.    Geleceği İnşa (Eğitim)
4.    Adanmış Hayat-Mehmet Akif İnan (Biyografi)
5.    Genç(Eğitim)
6.    Zor Hayatlar(Öykü)
7.    Umutla Umutsuzluk Arasında(Öykü)

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.