banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Mehmet Akif Ersoy Urfa'da anıldı

Etkinlikte İstiklal Marşının şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, eserleri, vatanına olan bağlılığını konu alan bir belgesel izletildi. Mehmet Akif Ersoy’un şiirleri okutuldu. Eğitim Uzmanı Hayri Açıkgöz tarafından Mehmet Akif Ersoy’un örnek yaşantısı ve vatan sevgisi anlatıldı. Şanlıurfa gençlik merkezinde yapılan bu etkinliğe birçok genç katılım gösterdi.

Gençlik Merkezinin yaptığı bu etkinliğe, yoğun iş temposu nedeniyle son anda katılamayan Vali Yardımcısı Aylin KIRCI DUMAN “Milli marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u anlamak bir devri anlamaktır. Gençlerimiz böyle değerli, bilgili şairlerimizi maalesef hakkıyla bilmiyorlar, bu sebepten dolayı bu konu üzerine eğiliyoruz. Gençlerimize Mehmet Akif Ersoy’u anlatmak onun hayatından kesitler vermek, onu anlamak demektir. Gençler ecdadını tanımalıdır. Toplum olarak nasıl zorluklardan geçilip bu günlere gelindiğinin farkında olmalıdırlar ki bugünlerinin de yarınlarının da değerini bilip o şekilde yaşasınlar.”  İfadelerinde bulundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Murat ÖNEN ise “Mehmet Akif Ersoy sadece istiklal marşımızın yazarı olarak bilinmektedir, milli marşımızın yanı sıra birçok güzel esere de imza atmıştır. Günlük yaşantısı incelendiği zaman gerçekten örnek alınacak bir bakış acısı vardır. Kendisini geliştirmiş olan şairimiz o dönemde birçok dil bilmektedir. Gençlerimize şairlerimizi, yazarlarımızı hatırlatan tanıtan gençlik merkezine teşekkür ederiz.” İfadelerinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.