banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Medikalciler de yüksek fiyattan şikayetçi: Hastalarla karşı karşıya geliyoruz

Güneydoğu Medikalciler derneği başkanı Ahmet Bulut yaptığı açıklamada; "Son dönemde A’dan Z’ye gelen zamlar, sektörün ithale bağımlı olması Tıbbi Cihaz ve sarf malzemelerinde de fiyat artışlarına neden olmaktadır. Özelikle Parakende çalışıp SGK’la sözleşmesi olan medikal firmalarımız bir çıkmazın içinde ve neredeyse işler durma noktasındadır. Solunum cihazları, Hasta alt bezleri, Jelli tak sondalar, Kolostomi torbaları ve ortopedik malzemelerde artan fiyat artışları karşısında Medikal firmaların hastalarla karşı karşıya kaldık" dedi.

 Başkan Bulut sözlerine şöyle devam etti “SGK’nun engelli, yatalak hastalar için rapor reçete karşılığında ödemesini yaptığı hasta alt bezi, jelli tak sondalar, Kolostomi, yara bakım mama torbaları, korse grupları vb. Ürün gruplarının fiyat artışları karışında hastalardan fiyat farkları isteniliyor. Hastaların mağduriyeti kadar SGK ile sözleşmeli olan medula sistemiyle parakende medikal firmalarınında aynı mağduriyeti yaşadığını söylemek isterim. Artan fiyatlar karşısında hasta ve hasta yakınları ile karşı karşıyayız. Gelen her hastaya artan fiyatların bizden kaynaklı olmadığını dile getirmeye çalışıyoruz. Medikal firmaların bu işten daha önceden az kazandıklarını anlatmaya çalışıyoruz. Örneğin ürün 500 lira iken 100 lira kazanan firma, ürün 750 lira olunca yine 100 lira kazançla vermeye devam etmeye çalışıyor. Döviz kuru artışı nedeniyle artan fiyatların, yine döviz kurunun düşmesiyle fiyatların düşmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Bulut; Yükselen bu fiyatlar karşısında, hasta mağduriyetinin giderilmesi, Medikal firmaların içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulması için SGK’dan beklentimiz SUT fiyatlarının acilen en kısa zamanda güncellenmesini istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.