banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Mavi Marmara Duruşması ertelendi

Mavi Marmara Ceza Davasının İstanbul Çağlayan Adliyesindeki 10. Duruşma sona erdi. Davaya 12 Nisan 2016 tarihinde şahitlerin dinlenmesiyle devam edilecek.

Mahkeme, sanıklar hakkında verdiği tutukluluk halinin devamına ve Adalet Bakanlığı'na Kırmızı Bülten'in akıbetinin sorulmasına karar verdi.

Bugünkü duruşmada Mavi Marmara’da bulunanların ifadeleri alındı. Bazı tanıklar, yaşadıklarını şöyle dile getirdi.

ABD’li aktivisit Katherine Sheetz : "Her şeyime el koydular. Daha sonra el konulan banka kartımla Tel Aviv'de içki alındığını farkettim. Tüm saldırı görüntülerine de el konuldu. Radyo sinyalleriyle uluslararası sularda olduğumuzu İsrail'e göstermiştik.”

Nur Ikhvan: “Kelepçelerim öyle sıkıydı ki açtıklarında bileklerim simsiyah olmuştu. Biz tam namazın ortasındayken silah sesleri başladı. Namaz kılanların üzerine de saldırdılar.”

Kifah al Amayreh: “Saldırı sırasında önce güvertedeki çığlıkları duydum. Silah sesleri gittikçe artıyordu. Yaşlı yolculardan hasta olanlar vardı. İsrail askerleri ilaçlarını almalarına dahi izin vermedi. İsrail askerleri sorgu sırasında istedikleri gibi ifade vermezsem 5 yıl hapis yatacağımı söylediler.”

Hasan Ahmad: "Aştod Limanı'na gelirken oradaki Yahudilerin sevinç çığlıkları attıklarını gördük."

Abdullah Arslan: “Gemiye müdahale eden İsrail askerleri çok acemice hareket ediyorlardı. Gemiye rahat inemeyince ateş etmeye başladılar. Aştod'ta askerler 'Yine katılır mısın' diye sordular. 'Katılırım' dedim. 'Ama ölüyorsunuz' dediler. 'Olsun katılırım' dedim.”

Meral Kaya: “Uğur Süleyman Söylemez abinin ve diğer şehitlerimizin kanlar içinde yattığına şahitlik ettim. Yanımızda getirdiğimiz ekmekleri ayaklarıyla ezdiler. Askerler anlamadığımız halde bizimle bağıra bağıra konuşuyordu”

Esra Sekizkardeş: “Çadırda yanımıza yıllarca Türkiye'de yaşadığını söyleyen Rafael adlı biri geldi ve bazı kağıtları imzalamamı istedi.”

Ekrem Es: “Saldırıyorlar sesini duyar duymaz üst güverteye çıktım. 30-40 kişilik bir gruba doğrudan ateş ettiler. Sol koluma plastik mermi isabet etti. Gördükleri herkese ateş ediyorlardı. Birçok arkadaşın vurulmasına şahit oldum. Canlı yayının devam ettiğini anlayınca ateşi bir an kestiler. Sadece sivillerin olduğu bir gemiye bir saat boyunca ateş ettiler.”

Tanıkların ifadelerinin ardından mahkemeye duruşmayı 12 Nisan 2016 tarihinde saat 10.30’da görülmek üzere erteledi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.