banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Mavi Marmara Davasının 10. duruşması başladı

Mavi Marmara Ceza Davasının İstanbul Çağlayan Adliyesindeki 10. Duruşması bugün saat 10.00’da başladı.

Mavi Marmara ceza davasının duruşması, İstanbul Çağlayan adliyesi 7.Ağır caza mahkemesi duruşma salonunda kimlik tespitleri ile başladı.

Oturum ABD vatandaşı aktivist Catherina Seetz'in ifadesiyle başladı.

Dışarıda basın mensuplarına açıklama yapan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail’in her gün Filistin’e saldırdığını hatırlattı.

Bugünkü duruşmadan sorumlular hakkında yakalama kararı çıkarılmasını beklediklerini söyleyen Yıldırım, çıkan kararın bir an önce İnterpol’e de gönderilmesini talep etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı, 31 Mayıs 2010 tarihinde İsrail ablukasındaki Gazze'ye Mavi Marmara ve bir grup gemiyle yardım malzemeleri götürmek üzere yola çıkmıştı. İsrail, askerleri uluslararası karasularda Mavi Marmara gemisine saldırmış ve saldırıda 10 Türkiye vatandaşı katledilmişti.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.