banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç İstanbul

Maske İçin Talep Patlaması Olunca e-Devlet Devreye Alındı

Koronavirüs salgınına karşı Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın başlattığı ücretiz maske dağıtımında gelen yoğun talep üzerine başvurular "epttavm" yerine e-Devlet sistemi üzerinden alım yapmaya başladı.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan ücretsiz maske dağıtımında başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden alınmaya devam edileceği belirtildi.

Yoğun talep üzerinde girişlerinde sıkıntı yaşanan "PttAVM.com" internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının koordinasyonunda "https://maske.epttavm.com" üzerinden yapılacak başvurulara kısa sürede yoğun bir ilgi olduğu belirtildi.

"ANLAYIŞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ"

Açıklamanın devamında şöyle denildi: "Değerli Vatandaşlarımız, yoğun ilginize teşekkür ediyoruz. Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz. Anlayışınız için teşekkür ederiz. Saygılarımızla." ifadelerine yer verildi.

E-DEVLET MASKE BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Koronavirüs ile mücadele kapsamına kapalı alanlarda maske takmak zorunlu hale geldi. 5 adet cerrahi maske almak isteyenler https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ adresine T.C. ve e-devlet şifresi ile giriş yapmaları gerekli olacak. Oluşturulacak olan başvuru ekranına giriş yapılarak adresi bilgilerini girilmesi yeterli olacak. Henüz başvurular maske.epttavm.com adresinden alınmaya devam ediyor. Bu ekranda T.C. Kimlik bilgisi, ad soyad, doğum tarihi bilgisi ve adresi bilgilerini girilmesi gerekli olacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Keldan Aşireti Lideri 4 yıl önce

Nerde beleş oraya yerleş. 10kuruş olsa %80 talep azalırdı

Avatar
Mr.Zotto 4 yıl önce

Sabaha kadar ptt sitesi, sabajtan aksama kadar da e devletle ugrasiyom bie olmuyo. Yapabilen varmi

Avatar
Hasadam 4 yıl önce

Telefonuma kod henüz gelmedi. Tc no ile alam diye Karakoprude 27 eczane gezdim. Bizde maske yok dediler. Daha 20 gun once 10kurusluk maskeyi 5 Tl ye satan eczanede bemde yok dedi.

Avatar
Şımbılo 4 yıl önce

Tc ile alam dedim sisteme dusmedi diyo. Hem e devlet hem pttden basvurmustum
Paraylada alamiyoz. Ne yapcaz?

Avatar
Yasin ahmet buber 4 yıl önce

Saat istiyorum

Avatar
SELİME 4 yıl önce

maske talebinde bulunmak istıyorum