banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Mardin'deki su kesintileri kasti mi yapılıyor?

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Kızıltepe ve Artuklu ilçelerinde 10 günden beri devam eden su kesintileri ile ilgili bir açıklama yaptı.

Partisinin yönetim kurulu toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Dündar, su kesintileri hakkında bir açıklama yaptı.

Mar-Su halkı cezalandırıyor mu?

Dündar su kesintileri konusunda yaklaşık 10 günden beri vatandaştan Mardin'de susuz kaldıkları yönünde yoğun şikâyetler aldıklarını belirterek, “Bu konuda halkımız sürekli bizlere şikâyetlerini gittiğimiz her yerde dile getirmektedirler. Bu konuda suların ne zaman geleceği konusunda bizlerden sürekli bilgi istemektedirler. Mardin'in 10 günden beri susuz kalmasının yanında bu konuda her hangi bir bilgilendirme ve açıklama yapılmaması kabul edilir bir durum değil. Mar-Su'dan bugüne kadar yapılan herhangi bir açıklama yok. Vatandaşımın iddialardan da biri de Mar-Su'nun vanaları bilerek kapattığı ve bu konuda vatandaşı cezalandırmak istediği konusunda iddialar dolaşıyor. Bu tür iddialarda had safhada... Önce bu iddiaların yetkililer tarafından araştırılıp olayın gerçek tarafının orta ya çıkarılarak halkımızla paylaşılmasını talep ediyoruz. Bu süreçte suların ne zaman akacağı yönünde ve oluşan aksaklık ve sorunlar hakkında da Mar-Su'dan da bir açıklama yapılmasını istiyoruz. Nusaybin'deki sıkıntıdan kaynaklı kesintilerin yapıldığı ileri sürülmüştü ancak Nusaybin'de su akışı verilmesine rağmen Mardin'de halen sular gelmedi.” dedi.

Niçin alternatif çözümler geliştirmedi?

Mardin genelinde Beyaz-Su şebekesi bozulduğunda Mar-Su'nun vatandaşın söylemi ile Mardin'i adeta cezalandırarak susuz bırakılmasının kabul edilebilir bir mesele olmadığına dikkat çeken Dündar, "Mar-Su'nun bugüne kadar bu su şebekesine alternatif çözümler geliştirmesi gerekiyorken, bu konuda herhangi bir çözüm bulunamamış olması akıllarda soru işaretleri oluşturuyor. Bu konuda yetkililerin bir açıklama yapmalarını ve görevlerini yerine getirmelerini bekliyoruz.” diye konuştu.

Hiç kimse siyasi tercihinden dolayı cezalandırılamaz

Belediyelerin icraatları hakkında da şikâyet aldıklarını belirten Dündar, “Son dönemde bazı köylerde özellikle de kırsal mahallelerimizde belediyemizin AK Parti'ye daha fazla oy çıktığı iddiası ile bu köylere belediyecilik hizmetlerini verilmediğini görüyoruz. Özellikle bu konuda da bizlere en çok şikâyet Gökçe Beldesinden geliyor. Nüfusu 5 bini geçen beldemizde çöpler toplanmıyor belediyecilik hizmetleri ne zamandan beri yapılmıyor. Hiç kimse siyasi tercihinden dolayı cezalandırılmaz. Yerel yönetimlerimiz olsun kamu kurumlarımızın siyasi tercihlerinden dolayı halkımızı cezalandırma lüksü olamaz. Böyle bir uygulama ve iddialar varsa bunların düzeltilmesini istiyoruz. Umut ediyoruz ki oy tercihlerinden dolayı hiç kimse cezalandırılmasın.” şeklinde konuştu.

Sayaç tepkisi

Mar-Su'yun şikâyet edilen diğer bir konusunun da su sayaçları ile ilgili bir başlattığı yeni uygulaması olduğuna işaret eden Dündar açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Bu uygulama kent merkezinde 12 bin su abonesini büyük bir çıkmasa sürüklüyor. Çoğu abone kart üzerinden peşin olarak aldıkları su kontörleri sayaçlarında yüklüyken bu sayaçların değiştirilerek yerine eski mekanik sayaçların takılmak istenmesine anlam veremiyoruz. Yaşadığımız bu dijital çağda her yerde sayaçlar dijitalleşirken Mar-Su'nun yeni köye eski adet getirmesini anlayabilmiş değiliz. Vatandaşımız bu konuda da gerçekten çok mustarip durumda ve her gün bu konuda şikayet telefonlarını alıyoruz. Bu iddialar doğruysa bu yanlışların da bir an önce düzeltilmesini ve bir açıklama yapılmasını bekliyoruz.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.