banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Mardin'de kavgalı kardeşler barıştı

Mardin’in Ömerli ilçesine bağlı Alıçlı Köyü’nde yaklaşık 9 yıl önce aynı aileden olan Cemil Kaya ve Beşir Kaya arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden başlayan husumet Mardinli kanaat önderi Süleyman Çelik’in araya girmesiyle sonlandırıldı.

Her türlü sorunun çözülebileceğini ifade eden Çelik, “Bu mübarek Muharrem Ayında Aşure Gününde bir küslüğe son vermek, aradaki husumeti sona erdirip barışmak Allah katında büyük sevaplara vesile olur. İnsanlar arasında zaman zaman sıkıntılar yaşanabilir. Gönül isterdi ki; bu tür sıkıntılar hiç yaşanmasa, ama istemeden de bir kere yaşanmışsa önemli olan o sıkıntıları giderip geri adım atabilmektir. Asıl mesele insanın nefsine yenilmemesi ve araya nifak tohumları ekmek isteyenlere izin verilmemesidir. Barışa evet dediğiniz için Allah sizlerden ve onlardan razı olsun. Onlar çok güzel bir tablo sergilediler burada. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu tablo çok güzel bir tablo, geleceğe yansıması açısından da son derece güzel bir tablo, inşallah Mardin'de hem hizmetleri hem de gönülleri kazanacağız.” dedi.

Bu tür barışların bölgede huzur ve barışın hakim olmasına da vesile olmasını temenni eden Çelik, "Bizim önce kendi aramızda barışmamız gerekiyor. Aramızdaki küskünlükleri husumetleri ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bizim sevdamız ve tek dileğimiz barıştır. Barış deyip silaha sarılmamız lazım. Barıştık deyip birbirimizin arkasında kuyu kazmamız lazım. Sürekli bunları barışı haykırıp bunun gerektirdiği için çalışmalıyız." diye konuştu.

Yaklaşık 9 yıldan beri bir birileri ile görüşmeyen ve kardeş oldukları öğrenilen Cemal Kaya ve Beşir Kaya Süleyman Çelik'in huzurunda tokalaştı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.