banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Suriye PKK

Ya yakalanmasaydı ne olurdu? 4 Ton patlayıcıyla yakalandı

Mardin’de içerisinde 3 ton patlayıcının bulunduğu minibüs, yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından bomba düzeneğiyle beraber etkisiz hale getirildi.


Mardin'in Yeşilli, Savur, Ömerli Üçgenindeki Hop Geçidi mevkiinde bulunan ve içerisinde biri su deposu olmak üzere 5 varilden oluşan yaklaşık 4 ton patlayıcının bulunduğu minibüs, kontrollü bir şekilde etkisiz hale getirildi.

Yüklü miktarda tuzaklı patlayıcının bulunduğu araç için akşam saatlerinde tedbir alan güvenlik güçleri, aracın patlama olasılığına karşın, Yeşilli'nin üç mahallesinin de aralarında bulunan çevreyi boşaltarak güvenlik tedbirleri aldı.

Çok sayıda itfaiye ve ambulansın sevk edildiği olay yerinde tamamlanan hazırlıklar. Bomba imha ekiplerinin başarılı bir çalışmasının ardından araç içerisinde bulunan patlayıcı dolu tuzaklanmış varillerin düzeneği etkisiz hale getirildi.

Polis, aracın lastiklerine ateş ederek durdurdu

Alınan bilgilere göre; Yeşilli ilçesinde dün akşam saatlerinde Emniyet Müdürlüğü önünden geçen bir minibüsten şüphelenen polis ekipleri 'dur' ihtarında bulundu. İhtara uymayarak kaçan araç, polis ekipleri tarafından takibe alındı. Takip sırasında polisler, aracın lastiklerini silahla ateş edip patlattı. Patlak lastikle bir süre daha kaçan minibüstekiler, Ömerli İlçesi yol ayrımında aracı bırakıp kaçtı.

3 ton bomba bulundu

Polis ekiplerinin terk edilen minibüste yaptığı aramada, içinde yaklaşık 3 ton bomba bulundu. Bomba yüklü araç güvenli bir şekilde emniyete alınırken, kaçan kişilerin yakalanması için kentte geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Özel kıyafetli bomba uzmanı ekiplerin yaklaşık 4 saat süren çalışmasının ardından bomba düzeneği etkisiz hale getirildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.