banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Mardin'de elektrik kesintisi protestosu

Mardin merkez Artuklu ilçesi Savur Kapı’da gündür elektriklerinin kesik olduğunu iddia eden mahalleli, yolu trafiğe kapattı. Saat 16.00 başlayan ve yaklaşık yarım saat süren eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

Yazın sıcağında elektriksiz kaldıklarını, soğuk su için komşularından dilendiklerini dile getiren mahalle sakinlerinden Muhetter Yavuzoğlu, telefonlarının şarjı için bile kapı kapı elektrik aradıklarını söyledi. Yavuzoğlu, “Yaklaşık bir haftadır elektrikler yok, perişan oldu. Sebze ve meyvelerimiz bozuldu. Nerede Vali, nerede belediye başkanları, ne yapıyorlar bunlar.” diye sordu.

Savur Kapı Mahalle Muhtarı Orhan Evirgen ise şunları söyledi: “Kaymakam Beye gittik, valiliğe gittik, milletvekiline gittik ama derdimize çare bulamadılar. Şu anda 85 hanenin elektriği yok. 7 gündür elektriksiz durumdayız.  İçme suyu yok, telefonların şarjı yok. Şu anda hayat durmuş durumda…”

Mahalle sakinleri gazetecilere yaptıkları açıklamanın yolu tekrar trafiğe açtılar. (M. Salih Keskin – İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.