banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Manisa Emniyet Müdürü açığa alındı

Manisa’da yapılan bir operasyon kapsamında gözaltına alınan tesettürlü bayanlara kelepçe takılmasının ardından Manisa İl Emniyet Müdürünün açığa alındığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugün sabah saatlerinde kamuoyuna yansıyan “kelepçeli gözaltıyla tepki” başlıklı haberlerde, Manisa’da yapılan bir operasyon kapsamında gözaltına alınan bayanlara kelepçe takılması uygulamasının olduğu belirtilerek, bahsi geçen konu ile ilgili olarak yürütülecek soruşturmanın selameti açısından, Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren’in geçici olarak açığa alınarak görevinden uzaklaştırıldığı ifade edildi.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde 35 ayrı adrese, eş zamanlı olarak baskın düzenlemiş, gözaltına alınanlar arasında yer alan iki başörtülü kadına kelepçe takılması tepkilere neden olmuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kamuoyuna da yansıyan görüntülerden sonra, kolluk güçlerinin vatandaşlara uygunsuz yaklaşımı ve yürütülen soruşturmalar çerçevesinde gözaltına alınanlara gerekli usullere uygun hareket edilmediğine ilişkin inceleme başlatılması talimatı verdiği belirtilmişti.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.