banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

Malatya'da  'Yaşayan  Kur'an Hz. Peygamber' konulu  konferans

Malatya’da Öğ-Der, Din-Bir-Der  ve  Anadolu Gençlik Derneği  tarafından, konuşmacı olarak konuşmacı Muhammed Emin Yıldırım Hoca’nın katıldığı ‘Yaşayan Kur’an Hz. Peygamber (s.a.v)’ konulu konferans düzenlendi.

Program Kenan Derman tarafından okunan Kur’an-I Kerim tilavetiyle  başladı. Daha sonra  Siyer  Araştırmaları Vakfı yetkililerinden Muhammed Emin Yıldırım Hoca konuşmasını yapmak üzere mikrofona geldi.

Konuşmasına Allah Resulunün (sav)  yaşayan Kur’an olduğunu ve hayatıyla bunu bize gösterdiğini belirterek başlayan Yıldırım Hoca: ‘‘ Allah Rasulü’nün görevi sadece  tebliğ değildi. Tebliğ onun görevlerinden bir tanesiydi.  Ama bir görevi daha vardı ki o da tebyindir.  Getirdiği vahyi açıklama  gibi bir görevi de vardı.  Tebyinin  ardından farklı bir  görevi daha vardı k i o da te’alimdir.  Bir görevi de davetti.  Allah Resulu (sav) davet gibi bir görevin de sahibidir. Bir diğer görevi de tezkiyedir.  Müminler için temizleyicidir. Temizlenmeleri için dua dua yakarandır. Bütün bu görevleri biz Kur’an’dan  biliyoruz ve bu görevleri de anlamak için ‘Yaşayan Kur’an Hz. Peygamber (sav.) diyoruz.’’ diye belirtti.

Allah  Resulünün  merhameti île ilgili mesajını vermek istediğini belirten  Yıldırım Hoca: ‘‘ Resulullah’ın (sav)   insanlarla, dorstlarıyla, eşleriyle hatta hayvanlara karşı merhamet ve şefkati çok büyüktür.  Allah Resulü onlarca alanda belki yüzlerce alanda merhamet timsali olduğu bilinmektedir ’’ şeklinde konuştu.

Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın da programda  yaptığı teşekkür konuşmasın da şunlara dikkat çekti: ‘‘ Sünnet-i seniyyeye ittiba  noktasında Kur’an nizamının hakim olması gayesi ile, sünnetin bir kısmıyla değil  tamamına, yani ahlakta, maneviyatta, ekonomide,  ilimde eğitimde uymaya, şuurlu öğretmenler olarak gayret gösteriyoruz.  Salih nesillerin yetiştirilmesi için gayret gösteriyoruz. Şu anki müfredatımızı İslam’a Kur’an’a uygun olarak yetiştirelim ve  böylece iki cihan saadetine ulaşalım.’’ dedi.

Program Muhammed Emin Yıldırım Hocaya teşekkür plaketi  verilmesinin ardından son buldu. ( M.Ali Batı/ İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.