banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (Sağ-Çev) tarafından 1-7 Mart Yeşilay Haftası nedeniyle yazılı basın açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada, Yeşilay haftası vesilesiyle fert ve toplum hayatına zararlı maddeler olan alkol, uyuşturucu, sigara ve benzeri tüm maddelere bağımlı olanların kendilerine ve topluma zarar verdiğine dikkat çekip bunlardan kurtulmanın yolları anlatıldı.

Zararlı alışkanlıkların sirayet ettiği kişileri adeta esiri haline getirdiği ifade edilen açıklamada, "Bu zararlı alışkanlıklar sirayet ettiği kişileri adeta esiri haline getirmektedir. Bu zararlı maddelere esir olanlar önce kendilerine daha sonra da yakınlarına ve topluma büyük zararlar vermektedirler. Bir noktadan sonra bu kişiler toplumlar için adeta korkunç bir canavara dönüşebiliyorlar. Âlemlere rahmet, peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) buyurduğu gibi, ‘içki ( ve benzeri aklı ifsat eden bütün maddeler ) tüm kötülüklerin başıdır.’ Bu hikmetli ikaza kulak vermemenin acısını ve zararlarını bugün toplum olarak çok ağır bir şekilde çekmeye devam ediyoruz. Bu zararlı illetlerin sebep olduğu acıları, vahşetleri ve yıkımları her gün müşahede etmekteyiz." denildi.

Açıklamanın devamında, "Fert ve toplumu bu kötü halden kurtarmak için başta devletin yapması gereken birçok görevler vardır. Devlet bu konuda fert ve toplumu önceleyici, vatandaşının ruh ve akıl sağlığını her şeyden daha üstün ve değerli görme anlayışına gelmeli, çok daha ciddi adımlar atmalı ve önleyici tedbirler almalıdır." ifadelerine yer verildi.

Çocukların maneviyatlarına ve uhrevi hayatlarına önem verilmesi gerektiğini belirten açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Vatandaşlar olarak bizler de çocuklarımızın bu zararlı alışkanlıklara bulaşmamaları için çocuklarımıza şefkat ve merhametle yaklaşmalı, sıcak bir aile ortamı oluşturmalı, onları bu maddelerin kucağına itecek tavır ve davranışlardan uzak durmalıyız. En önemlisi de çocuklarımızın maddi menfaatlerine, dünyevi istikballerine eğildiğimiz ve önemsediğimiz kadar maneviyatlarına ve uhrevi hayatlarına da önem vermeliyiz. Çocuklarımızı ruhi ve manevi anlamda doyurmalıyız. Unutmayalım ki; manevi ve ruhi boşluk çocuklarımızı bu zararlı maddelere bulaştıran en önemli etkenlerdendir. Bu vesile ile Yeşilay haftasını kutlar, hem devlet hem de vatandaş olarak bu zararlı maddelerle daha etkin mücadele edilmelidir." (İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.