banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Son Dakika Diyarbakır’ın birçok Köyünde sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır’da PKK'liler yönelik dün başlatılan ve gittikçe genişletilen hava destekli operasyon nedeniyle Lice, Hani, Silvan, Kulp ve Hazro ilçelerine bağlı 25 köyde daha ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Diyarbakır’ın 25 köyünde daha sokağa çıkma yasağı
Diyarbakır’ın Lice, Hani, Silvan, Kulp ve Hazro ilçelerine bağlı 25 köyünde gerçekleştirilen operasyonlar sonucu ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, "Lice, Hani ve Silvan ilçeleri kırsalında bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, bölgede teröristlerin kullandığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarının tespit edilmesi ve malzemelerin ele geçirilmesi maksadıyla operasyon düzenlenecektir.” Denildi

Açıklamanın devamında, operasyonun;

Lice İlçesine bağlı Şenlik, Birlik, Erginköy, Elmadere, Oyuklu, Kutlu, Türeli, Hani ilçesine bağlı olan Yukarıturalı, Akçayurt, Kaledibi, Damlatepe, Silvan ilçesine bağlı Üçbasamak, Çaldere, Keklikdere, Görentepe, Bayırdüzü, Dağcılar ve Dolaplıdere, Kulp ilçesine bağlı Taşköprü, Temren, Bakırköy ve Demirli ile Hazro ilçesine bağlı Ülgen, Mutluca ve Bayırdüzü köylerinde sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 21 Haziran 2016 Salı günü 05.00'ten geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.

Öte yandan operasyonlarla ilgili Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yaptığı açıklamada "20 Haziran 2016 tarihinde alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu 21.00-21.40 saatleri arasında Lice kırsalına, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen 11 hedef (BTÖ'nün sığınak, barınak ve silah mevzileri) ateş altına alınarak imha edilmiştir. Zayiat tespit çalışmaları devam etmektedir. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir." İfadelerine yer verildi.(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.