banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Şanlıurfaspor

Genelkurmay Başkanı yaveri Levent Türkkan FETÖ'cü darbeyi itiraf etti

 

15 Temmuz ABD destekli darbe girişimi kapsamında gözaltına alınan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın yaveri Piyade Yarbay Levent Türkkan, savcılık ifadesinde 'paralel yapı' üyesi olduğunu ve darbeyi itiraf etti.

Hürriyet'tin yayımladığı belgelere göre, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın yaveri Piyade Yarbay Levent Türkkan, savcılıkta verdiği ifadede darbe kalkışması ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

Paralel yapı üyesi olduğunu dile getiren Türkkan, Işıklar Askeri Lisesi'ni kazanması için kendisine soruların verildiğini ve liseyi kazandığını belirterek, "Genelkurmay'da emir subaylığı görevine getirildikten sonra cemaat adına verilen görevleri yerine getirmeye başladım." dedi.

2011-2015 yılları arasında Necdet Özel'in emir subay yardımcılığını yapan, daha sonra da emir subayı olan Türkkan, Necdet Özel'i dinleme cihazı ile sürekli dinlediğini ve bu dinlemelerin Hulusi Akar döneminde de devam ettiğini söyledi.

Türkkan, ifadesinde "Necdet Özel Paşa'yı dinleme cihazıyla sürekli dinliyorduk. Cihazı Türk Telekom'da çalışan 'abi' verdi. Haftada bir cihazları götürüp 'abi'ye veriyordum. Necdet Özel Paşa, Hulusi Akar Paşa ve Yaşar Güler Paşa döneminde dinleme yapıldı." dedi.

Türkkan, "İki boğum parmak ucu kadar "radyo" diye tabir edilen dinleme cihazını her gün paşanın odasına herhangi bir yere koyup akşam da çıkarken alıyordum. Kendi hafızası vardı. Pili bir gün dayanıyordu. Haftada bir dolan cihazı cemaat abime götürüp veriyordum, boş olanları alıyordum. Arada sırada Genelkurmay Başkanı'nın odasına dinleme cihazı araması yapılıyordu. Doğal olarak ben bu aramaların ne zaman yapılacağını önceden bildiğim için cihazı koymuyordum." şeklinde belirtti.

"Akar, teklifi kabul etmedi"

Darbeyi 14 Temmuz 2016 Perşembe günü saat 10.00 sıralarında öğrendiği bilgisini veren Türkkan, şöyle devam etti: "15 Temmuz öğleden sonra Tümgeneral Mehmet Dişli'nin odasına gittim. O da cemaatçidir. Bize 'Genelkurmay Başkanı'na sen Kenan Evren olacak mısın olmayacak mısın diye soracağım' şeklinde beyanda bulundu. Dişli, Akar Paşa'nın teklifi kabul edeceğini düşünüyordu. Ancak Akar teklifi kabul etmedi. Kuvvet Komutanları da ikna edilemedi."

"Tam teçhizatlı 20 asker Karargâh'a girdi"

Tümgeneral Mehmet Dişli'nin askerlere "girin" talimatı verdiğini belirten Türkkan, "15 Temmuz Cuma günü saat 20.00-21.00 arasında Genelkurmay Başkanı makamındaydı. Akar en son MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la görüştü. Fidan makamdan ayrıldıktan sonra Özel Kuvvetler'den 20 civarında tam teçhizatlı asker Karargâh'a girdi. Dişli de oradaydı. 5 dakika sonra Dişli, çıktı bize 'girin' dedi. İçeri girdiğimizde Akar Paşa bize 'Yanlış yapıyorsunuz' dedi. Özel Kuvvetler onu götürdü. Sürekli bize 'Yanlış yapıyorsunuz' diyordu." dedi.

"Yapılanlar katliam gibiydi, pişman olmaya başladım"

Meclis'in bombalandığını, sivil halkın öldürüldüğünü TV'den öğrendiğimde pişman olmaya başladığını kaydeden Türkkan, yapılanların katliam gibi olduğunu ifade etti. (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.