banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfaspor

Kurban İbadeti bilinç ve teslimiyettir

Kurban ibadeti ile ilgili açıklamalarda bulunan Diyanet-Sen Viranşehir Temsilcisi Ramazan Çelik, kurban ibadetinin en önemli mesajının Hz. İbrahim gibi Allah’a teslim olmak olduğunu söyledi.

Kurban ibadetinden alınması gereken derslere değinen Çelik, “Kurban ibadetinden alacağımız önemli dersler vardır. Bizler Hz. İbrahim gibi bir bilince ve teslimiyete sahip olmalıyız. Hz. İsmail gibi evlatlar yetiştirme uğraşında bulunmalıyız. Bacılarımızda Hz. Hacer gibi bir iman ve akideye sarılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Kurban ibadetinin insanı Allah’a yaklaştırdığını belirten Çelik, “Hepimizin bildiği gibi kurban, Hz. İbrahim’in oğlu Hz İsmail’i Allah adına kesmek istemesi ve Allah’ın Hz. İbrahim ailesinin teslimiyet ve fedakârlığına karşılık bir koç kurban ettirmesi ile bizlere emredilen bir ibadettir. Kurban insanı Allah’a yaklaştırdığı gibi insanı dünyada kaza, bela ve musibetlere karşı korur.” şeklinde konuştu.

Kurbanın toplumsal faydasının da olduğuna dikkat çeken Çelik, kurbanın toplum arasında yardımlaşma ve dayanışmayı yaygınlaştırarak zengin ile fakir arasındaki sevgi ve saygıyı arttırdığını belirtti.

Evlerinde et eksik olmayan ailelerin evlerine bir yemeklik et bırakıp diğer tüm kurban etini fakir ailelere dağıtmasının daha hayırlı olacağını ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

"Sünnette uygun olan şekil etin üç kısma ayrılmasıdır. Bir hisse fakirlere, bir kısım fakir komşu ve akrabalara ve bir kısımda ev halkına bırakılması gerekmektedir. Maddi durumu iyi olan ve evinden et eksilmeyen aileler bir yemeklik eti kendilerine ayırarak geriye kalanın tamamını dağıtmaları kendileri açısından daha hayırlı olacaktır. Bu vesile ile daha çok fakir aile sevindirilmiş olacak" dedi. (Sabri Acet-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.