banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Kurban geldi, son Bıçakçılar meydana çıktı! VİDEO
Şanlıurfa’da var olan el sanatları tarihe karışma yolunda hızla ilerlerken son dönemlerini yaşayan bıçakçılar, azalan esnafla birlikte yok olma aşamasında.



Kazancı Pazarı, Aktar Bazarı, Meçek Hanı gibi birçok meslek branşının yer aldığı hanlarda ustalar yaşarken son dönemlerde sayılarının azalması ile birlikte mesleklerde yok olmaya başladı. El sanatlarında giderek azalan esnaf ve ustalar geleceğe dair yetişen ustaların yetersizliğinden yok olma potasında yer alıyorlar.



Şanlıurfa’nın hanlar bölgesinde yer alan Bıçakçılar Bazarında esnaf ve ustaların sayısı gün geçtikçe azalıyor.



Bir zamanlar birçok bıçak türünü kendi el emekleri ile üreten ve vatandaşlara satan ustalardan yaşayan bir kişi kaldı. Yaşlı son bıçakçıların kimi 30, kimi, 40 kimi 50, kimileri ise 60- 70 yıldır mesleklerini inadına olsa sürdürüyorlar. Son bıçakçı ustalar ” çocukluktan başladıkları bu meslegi devam ettiriyorlar, ustalar eskiden keçiboynuzları ile bıçakları keskinletiyorlarmış



Geçmiş dönemlerde 300 üzerinde bıçakçı esnafının bulunduğu bıçakçı bazarında son ustalar teknolojiye karşı direnmeye çalışıyor. Eskiden kurban bayramı yaklaştığında bıçakçılar bazarı müşteri kaynarmış, fakat son dönemlerde teknolojinin gelişmesi ile bıçaklara rağbet neredeyse yok olma aşamasında



Son bıçakçılar emek verdikleri mesleklerinin azalmasını üzücü olarak ifade ediyorlar





Haber. Kanalurfa.com
Haberin Videosu:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.