banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

“Kudüs fethedilmeden kan ve gözyaşı dinmez”



Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Koordinatörlüğü, Dünya Kudüs Günü nedeniyle Paşa Camisi önünde basın açıklaması düzenledi. Sık sık tekbirlerin getirilip İsrail aleyhine sloganların atıldığı basın açıklamasında küçük çocukların ellerinde İsrail’i lanetleyen dövizler taşıdığı görüldü.

Açıklamayı okuyan Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Koordinatörü İ.Halil Göven, tüm dünya Müslümanlarını emperyalist ve Siyonistlere karşı Kudüs davası saflarında birleşmeye ve Kudüs’e sahip çıkmaya davet etti.

Kudüs’ün sıradan bir belde olmadığını belirten Göven, “Kudüs, Rabbimizin etrafını mübarek kıldığını bildirdiği bir coğrafyadır. Müslümanların Asya’da,  Avrupa’da hatta Afrika’da fethedip sonradan kâfirlerin eline bırakmak zorunda kaldığı yerler olmuştur. Ancak bunların hiçbiri Kudüs gibi Müslümanları hüzne boğmamıştır. Kudüs’ün kurtarılması demek işgalci rejimin ve kuklaların yıkılması demektir.” diye konuştu.

Kudüs’ün bir sancak hükmünde olduğunu belirten Göven, şöyle devam etti: “Onu elinde bulunduran dünyaya yön verir, şekil verir. Bu manada bir hâkimiyet alametidir. Bu açıdan Dünya Kudüs Günü İbrahimî tevhit bilincini uyandırma günüdür. Kudüs’ün özgürlüğü savunulmadan ne özgürlük ne de insan hakları savunuculuğu yapılamaz. Kudüs’ün durumu sadece Filistin’in ya da sadece Arapların sorunu değildir. Bu sorun tüm Müslümanların üzerinde İslami ve insani bir sorumluluktur.”

“Dünyada yaşanan tüm fitnelerin kaynağı Yahudilerdir”

Dünyada yaşanan tüm fitnelerin kaynağının Yahudiler olduğuna dikkat çeken Göven, İsrail’in ekonomik açıdan çökertilmesi için İsrail mallarına boykotun devam etmesi çağrısında bulundu.

Emperyalist devletlerin kendi varlıklarını unutturmak için İslam beldelerinde fitne ve kaos çıkardığını belirten Göven, “İsrail ve emperyalist ülkeler bugün her türlü fitne ve hileye başvurmaktadırlar. Bunların tek amacı Kudüs davasını unutturup İsrail’i korumaktır. Tüm Müslümanların şunu iyi bilmeleri gerekir ki Kudüs özgürleşmedikçe, İslam topraklarının kalbine saplanmış paslı İsrail hançeri sökülüp atılmadıkça İslam beldelerindeki esaret, kan ve gözyaşı sona ermeyecektir. O yüzden tüm Müslümanları aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakarak emperyalist ve Siyonist dünyaya karşı Kudüs davası saflarında birleşmeye ve Kudüs’e sahip çıkmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.   (Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.