banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Köprübaşı Köprüsü SOS vermeye başladı

77 Yıllık olan ve günde binlerce araç ve yayanın geçtiği köprü altında bulunan kolonlarındaki beton ve demirler artık çürümeye başladığını ifade eden vatandaşlar, bu konuda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin önlem alması gerektiğini ifade ederek olası bir facianın önlenebileceğini kaydettiler.
Dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü tarafından 1939 yılında yapılan ve yapıldığı tarihi göz önüne alındığı zaman Şanlıurfa’nın ilk betonarme köprüsü olarak ta bilinen ve o günden beridir hizmet veren köprü artık demir ve kolonları çürümeye başlamış olması ve bu çürüyen demir ve betonların görünmeyen yerlerde olduğu için tehlikenin gözle görünmediğini vurgulayan vatandaşlar köprünün en kısa sürede tekrar revize edilerek gerekli tadilatın yapılması gerektiğini ifade ettiler.
1939 Yılında dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü tarafından Şanlıurfa’da ilk betonarme köprüsü olarak inşa edilene ve aradan geçen 77 yıldır hizmet vermekte olan köprü artık beton yılını tamamlamış olup köprü sil baştan yapılarak hizmete sunulması gerekiyor.
Kaynak: urfa.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.