banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Konya’da kaybolan Şanlıurfalı çocuk bulundu

Her yüzlerce aile, mevsimlik tarım işçisi olarak gurbet ellerin yolunu tutuyor. Çeşitli sıkıntılarla karşılaşan aileler, her türlü zorluğa göğüs germeye çalışıyor. Şanlıurfa’dan giden bir ailenin çocuğu kayboldu. Yaşanan durumu güvenlik güçlerine bildiren aile, çocuklarının bulunmasını istedi.

Bölgedeki çalışmalarını artıran jandarma, çocuğu ailenin bulunduğu alandan 30. Kilometre ileride buldu. Daha sonra çocuğun bulunduğu alana gelen aile, sevinç gözyaşları döktü. Aile, çocuğun bulunmasında büyük emek veren jandarmaya yetkililerine teşekkür etti. (Ruha Haber Ajansı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Harrani 6 yıl önce

Merhaba kıymetli insanlar,
Ayet ve hadisler eşliğinde hayat dersleri serimize devam ediyoruz.


DERS-2


Çocuklar dünya hayatının süsüdür." (Kehf: 46)

Yoksulluk endişesiyle çocuklarınızı öldürmeyin; onlara ve size biz rızık veririz. Şüphesiz onları öldürmek büyük bir hata (suç ve günah) tır." (İsra:31)

Resulullah (s.a.a) buyurmuştur:
"Babanın senin üzerinde hakkı olduğu gibi çocuklarının da hakkı vardır."[Mecma'uz-Zevâid, c.8, s.146]


Resulullah (s.a.a) bir gün şöyle buyurdu:
"Allah'ın rahmeti, çocuklarının iyi işler yapmasına yardımcı olan anne ve babanın üzerine olsun!"
"Bu nasıl gerçekleşebilir?" diye sorulduğunda Allah Resulü (s.a.a) buyurdu:
"Çocuklarınızdan, yapabilecekleri bir işi bekleyin; güç yetiremeyecekleri şeyi onlardan istemeyin; onları günah işlemeye mecbur etmeyin; çocuğunuza yalan söylemeyin ve abes şeyler yapmayın."[el-Kâfi, c.6, s.50]