banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Haliliye Belediyesi kaçak yapı için bakın ne yaptı

BU DA BİR İLK

Yapı Kontrol Müdürlüğü, ilçe genelinde kaçak olarak yapılan ve yıkım için işlemleri devam eden yapıların vatandaşları yanıltarak, satışlarının önlenmesi için farklı bir uygulama başlattı. Hakkında işlem yapılan kaçak yapıların satılarak başka vatandaşların mağdur olmamasını amaçlayan Haliliye Belediyesi, kaçak olduğu tespit edilen ve yıkım için işlemleri devam eden yapıların duvarına “Bu inşaat kaçak olduğundan Haliliye Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından durdurulmuştur” yazısını yazıyor.

KAÇAK YAPI İÇİN İŞLEMLER DEVAM EDERKEN VATANDAŞ MAĞDUR OLMAYACAK

Konut almak isteyen vatandaşlar tarafından beğeni toplayan uygulamada; hem kaçak yapıların tespit edilmesi, hem de bilmeden kaçak yapıyı satın alacak olan vatandaşların mağdur olmamaları hedefleniyor.

Yeni konut alacak olan vatandaşlar, alacakları yapıların kaçak olup olmadığını öğrenmek için ise Haliliye Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabilir.

ETKİLİ FARKINDALIK ÇALIŞMALARI

Haliliye Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü imar planında izin verilen katlara ilave olarak kaçak katlar yapanların ve izinsiz yapılaşmada bulunanların bu yapıları satışa sunarak, mülk sahibi olmak isteyenleri mağdur etmelerinin önüne geçmek için koordineli olarak çalışmaya ve yeni farkındalık çalışmaları yürütmeye devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.