banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan PTT 1. Lig

Konu TBMM'ye Taşındı, Sulama Birliği borcunu ödemeyince 30 köy susuz kaldı

 Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ tarafından yanıtlaması istemiyle verilen soru önerhesinde milletvekili Ayşe SÜRÜCÜ, Cullap Sulama birliği hakkında bir soruştuma başlatılıp başlatılmadığını sorduğu soru önergesi şu şekilde:

Şanlıurfa/ Haliliye İlçesinde mecvut olan Cullap Sulama Birliği’nin elektrik enerjisi DEDAŞ tarafından borç olduğu gerekçesi ile kapatılmıştır. Haliliye İlçesi’nde bulunan Cullap Sulama Birliği Göktepe, Küçük İstanbul, Derman, Osmanbey, Ekmekli, Cullap mahalleleri başta olmak üzere 30 mahalleye tarımsal üretim noktasında su hizmeti sağlamaktaydı.
Birliğin sulama sahası brüt olarak 73.000 dekar olup, net sulanan alanın ise 67.534 dekar olduğu kamuoyuna sunulan raporda yer almıştır.Borçları olan bazı çiftçilerden ötürü birliğe bağlı 500’den fazla çiftçi şuan tarımsal faliyet yürütememektedir. Hem adı geçen sulama birliğinin hem de DEDAŞ’ın bu noktada ciddi ihmali ve keyfi tutumu söz konusudur.

Bu Bağlamda; 

1-) Tarımsal faliyetin durmaması için ilk adım olarak DEDAŞ ile bir görüşme sağlamayı planlıyor musunuz ? 
2-) Sulama Birliği’nin mevcut elektrik borcu için bir bütçe planlaması oluşturacak mısınız ? 
3-) Resmî Gazete kararlarıyla tarımsal faliyetlerin bir elektrik şirketinin insafına bırakıldığı fikri kamuoyunda oluşmuştur,  bu konu hakkında kamuoyuna açıklamada bulunacak mısınız ?  
4-) Cullap Sulama birliği hakkında bir soruşturma başlatacak mısınız ?
 

Anahtar Kelimeler:
Cullap Sulama Birliği
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.