banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

Kızılay Bitlis şubesinden mağdur çocuklara giyim yardımı

Kızılay Bitlis Şubesi, mağdur çocuklara yardımı kapsamında Yükseliş Mahallesinde bulunan Yükseliş ilk ve ortaokul öğrencilerine kışlık giyim yardımında bulundu. Hazırlanan yardım kolileri Kızılay Bitlis Şube Başkanı Hayrettin Çoban ve Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Nurettin Birişik tarafından öğrencilere dağıtıldı.

Daha önce okul idaresi tarafından tespit edilerek Kızılay’a sunulan öğrenci listelerine göre dağıtım yapıldı. İsmi bulunan öğrenciler bir sınıfta toplanarak kendilerine hazırlanan yardım kolileri verildi. Konu hakkında açıklamada bulunan Kızılay Bitlis Şube Başkanı Hayrettin Çoban, mağdur öğrencilere giyim ve kırtasiye yardımında bulunduklarını, bundan sonrada imkanlar dâhilinde bu yardımların devam edeceklerini söyledi.

Çoban, mağdur çocukların isim listeleri okul idaresi ve öğretmenler tarafından hazırlanarak kendilerine verildiğini belirterek şunları söyledi: “Kızılay Bitlis Şubesi olarak Bitlis merkez, ilçe, köy ve kasabalarda imkanlarımız dahilinde mağdur öğrencilere gıda, oyuncak, kırtasiye, yakacak ve giyim gibi yardımlarda bulunuyoruz.” dedi.

Bundan sonra da yardımlarını devam ettireceğinin altını çizen Çoban, “Kızılay olarak bugün İlimizin güzide okullardın biri olan Yükseliş ilk ve ortaokulunda 35 öğrencimize kıyafet yardımında bulunduk. Bu mağdur öğrencilerimiz okul idaresi tarafından tespit ediliyor. Çünkü burada gerek okul müdürümüz gerekse öğretmenlerimiz çocuklarımızın maddi durumlarını daha iyi biliyor. Bizlere verilen listelere imkanımız dahilinde yardımda bulunuyoruz. Bundan sonrada yardımlarımız devam edecektir.”diye konuştu.

Okul idaresi, öğrencilerine yaptıkları yardımdan dolayı Kızılay Bitlis Şubesine teşekkür ederken, kıyafet yardımını alan öğrenciler ise kendilerine yardım elini uzattığı için Kızılay’a teşekkür ettiler. Yardımı alan çocukların sevinçleri ise gözlerden kaçmadı. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.