banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir Başbakan

İnternet Yayıncılarından akreditasyon tepkisi: uygulamayı kınıyoruz

Merkezi Şanlıurfa'da bulunan ve kısa adı ANİYAD olan Anadolu İnternet Yayıncıları Derneği, Şanlıurfa Valiliği'nin İnternet Medyasına yönelik Akreditasyon uygulamasını kınadı.

Başbakan Ahmet Dautoğlu başkanlığında Şanlıurfa'da toplanan Bakanlar Kurulu Toplantısı ve Şanlıurfa'nın 96. Kurtuluş Yılı etkinliklerinde basın mensuplarının ilgili programları takip edebilmeleri için verilen Akreditasyon kartları Şanlıurfa Valiliği tarafından internet medya temsilci ve muhabirlerine verilmedi.

Şanlıurfa Valiliği'nin çifte standart uyguladığını dile getiren ANİYAD başkan Ahin Güneş, Şanlıurfa Valiliği'nin internet medyasına yönelik bu tutumunu basın açıklaması ile kınadıklarını söyledi.

ANİYAD adına konu ile ilgili yazılı basın açıklaması yapan Ahin GÜNEŞ:
BASINA VE KOMUOYUNA

Şanlıurfa Valiliği bir kez daha İnternet Medyasını Yok Saymıştır. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Bakanlar Kurulunu Şanlıurfa’da toplaması münasebeti ile basına yönelik akreditasyon kartları konusunda Şanlıurfa’da internet üzerinden yayın yapan haber siteleri ve medya kuruluşları Şanlıurfa Valiliği yok sayılmıştır. Valilik tarafından Haber sitelerine Akreditasyon kartı verilmemiştir.

Şanlıurfa Valiliği, ildeki bütün belediye ve kamu kuruluşları hergün internet medyasına kendi basın bültenlerini gönderip yayınlanması noktasında ricada bulunurken Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Bakanlar Kurulunu Şanlıurfa’da toplaması, Şanlıurfa’nın 96. Kurtuluş yılı etkinlikleri münasebeti ile basına yönelik akreditasyon işlemlerini yapmamış bu medya kuruluşlarına Akreditasyon kartı vermemiş internet medyasını yok saymıştır.

Fakat ne hikmet ise neredeyse bir çalışanla haftalık veya günlük olarak yayınlanan yerel bazı gazetelere onlarca bu karttan tahsis edilmiş, internet medyası için negatif ayrımcılık yapılmıştır.

Kar – kış, yağmur – çamur, gece – gündüz demeden haberden habere koşuşturan, bütün basın toplantılarına iştirak eden haberlerini anlık olarak okuyucularına ulaştıran ciddi anlamda yayıncılık yapan internet medyasının yok sayılması tarafımızdan kabul edilir değildir.

Sayın; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın; Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve bütün siyasiler internet medyasının önemini ve gücünü her zaman dile getirmelerine rağmen Şanlıurfa Valiliği’nce Urfa’da bu durumun yok sayılmasına bahane üretilmesi tarafımızdan kabul edilecek bir sonuç değildir.

Anadolu İnternet Yayıncıları Derneği olarak, İnternet medyasına karşı sürekli bu türden yaklaşımların sergilenmesini protesto ediyor, buna sebep olan yetkilileri kınıyoruz.

Unutulmamalı ki, bu gün yok saydığınız internet medyası yarında, sonraki günde sesinizi dünyanın dört bir yanına duyurmak için yine size lazım olacaktır.

Bundan dolayıdır ki, basına karşı yapılan bu çifte standardı kınıyor, bir daha bu türden yaklaşımların sergilenmemesini diliyoruz.

Saygılarımızla
Ahin GÜNEŞ
Anadolu İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.