banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi Urfa Haber

Kış saati uygulamasına geçişe dikkat

Yaz saati uygulaması bu gece 04.00’dan itibaren 1 saat geri alınarak kış saati uygulamasına geçilecek. Türkiye’de ise 1 Kasım seçimleri nedeniyle 8 Kasım’da kış saati uygulamasına geçilmesi planlanıyor.

Dünya genelinde kış saati uygulamasına bu gece geçilecek. Türkiye’de kış saatine geçiş seçimlerden dolayı 8 Kasıma ertelendiği için elektronik cihazlarda karışıklık olabilir.

Özellikle akıllı telefonlarda, otomatik saat güncelleme nedeniyle kullanıcılar farkında olmadan saatleri 1 saat geri alınacaktır. Bu da Türkiye’de yaşayanlar için karmaşaya neden olabilir.

Konu ile ilgili konuşan uzmanlar ise bu durumda yapılması gerekenin, Akıllı telefona sahip olan kullanıcıların telefonlarındaki otomatik tarih ve saat güncelleme ayarlarını kapatmaları gerektiğini söylediler.

Uzmanlar Ayrıca Bilgisayar kullanıcılarının ise tarih ve saat ayarlarından “Saati Gün Işığından Yararlanma Saati için otomatik olarak ayarla” seçeneğinin onaylanmamış olduğuna dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyardı. (Ömer Özbey-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.