banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

ŞANLIURFA'DA SOBA ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait İtfaiye Daire Başkanlığını gezen Başkan Nihat Çiftçi, mevcutta kullanılan araç gereçlerini inceleyerek itfaiye erleriyle sohbet etti.

Burada bir açıklama yapan Başkan Nihat Çiftçi, "Toplumun zor durumda kaldığı Belki de bir can kurtarma noktasında İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin ulaşması o tehlikeyi bertaraf etmesi, yangını söndürmesi, insanları kurtarması çok önemli bir konu. Her zaman ihtiyaç duyulan bir durum değil ama ihtiyaç duyulduğunda dünyaları verseniz bile o yardımın karşılığını veremeseniz. Bütün İtfaiye ekipleri arkadaşlarımıza söylemek istiyorum ki ; İşiniz kolay değil, her zaman hazırlıklı olmalıyız. Ekip ve araç gereçlerle müdahale sistemlerimiz tam donanımlı olmamız gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde aldığımız 2 yeni İtfaiye araçlarıyla ekipmanlarımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Çünkü Şanlıurfa geniş bir coğrafyaya hizmet veriyor. Kırsal bölgelerde kalan 10 İlçemizde aynı şekilde teşkilatlanmamız tamamlanmış durumda. Her türlü araçların uydu üzerinden bağlantılarıyla bu merkezden kontrol ediliyor" dedi.

VATANDAŞLARIMIZI BİLİNÇLENDİRMEK İÇİN EĞİTİMLER DÜZENLEYECEĞİZ

Vatandaşlarımızın yangın ve acil durumlarla ilgili bilinçlenmesi için geniş kapsamlı eğitimler verileceğinin vurgusunu yapan Başkan Nihat Çiftçi, "İtfaiye Dairesi personelimizle birlikte ilerleyen süreçlerde vatandaşlarımıza ve gençlere eğitimler vererek yangın esnasında alınması gerek önlemler ve yangın esnasında ne yapılması konusunda ve yangının çıkmasıyla ilgili en önemli görevlerin bilincine ulaşmalıyız. Eğitici faaliyetler önleyici faaliyetlerdir. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve her bir bireyin bilinçlenmesi aslında bir çok yangını ve kazayı önler. Şanlıurfa'nın bu konularda eğitime vermesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah güzel ve eğitici faaliyetleri hep birlikte yapacağız"

BAŞKAN ÇİFTÇİ, İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞIMIZ GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALIYOR

Kış aylarının gelmesiyle birlikte oluşabilecek karbon monoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyarana Başkan Nihat Çiftçi "Önleyici tedbirleri İtfaiye Dairesi ekiplerimiz alıyor, baca temizliğinden havalandırmaların standartlarıyla gerekli çalışmalar yapılmakta. Tüm sistemler insan eliyle yürütülüyor. İnsanlarımızın bilinçlenmesi ana öğemizdir. Dolayısıyla buradan vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını tedbirli davranmalarını istiyoruz. Şuanda mevcutta bir ilçemizde doğalgaz var. Doğalgazla ilgili Şanlıurfa genelinde çalışmalarımız mevcut. Fakat yinede kömür ve farklı türde sobalar var. Kötü sonuçların ortaya çıkmaması için buradan vatandaşlarımıza dikkatli olmaları ve tedbir almaları gerektiğini söylüyoruz" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.