banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Kim Böyle Haberleri Yayıyor? WhatsApp Geri  adım atmadı!



WhatsApp'ın gizlilik politikasını değiştirmesi ve kullanıcılarının verilerini hem toplayıp hem de işlemesi büyük tepki toplamıştı. Geçen bu süreçte dünya çapında kullanıcı kaybeden WhatsApp'ın yeni gizlilik politikasından vazgeçtiği söyleniyor. Peki, bu ne kadar doğru?

Twitter üzerinde bazı kaynaklar WhatsApp'ın geri adım attığını ve verileri işlemeyeceğini söylüyor. Ancak bu konu hakkında şimdilik resmi bir açıklama yapılmadı. Bu olay şimdilik bir söylentiden ibaret.

WhatsApp'ın böyle bir karar alması aslında kimseyi şaşırtmaz. Çünkü daha yürürlüğe girmeyen yeni gizlilik sözleşmesi büyük tepki topladı. Ayrıca WhatsApp'ın rakip platformları olan Telegram ve Signal kullanıcısına kullanıcı kattı. Rakiplerinin ekmeğine bal süren WhatsApp'ın geri adım atması çok mantıklı bir hamle olur.

Şimdilik WhatsApp'ın gizlilik politikasında değişiklik yapmadığını ve verileri toplamayıp işlemeye devam edeceğini belirtelim. Eğer resmi bir açıklama yapılırsa sizlere aktaracağız.

Umarız WhatsApp'a gelen bu tepkilerden sonra gizlilik politikasında bir iyileştirme yapılır ve veriler sade toplanmakla kalınır. Verilerin toplanıp, işlenip Facebook iştirakleri ile paylaşılacak olmasını kimse hoş karşılamayacak gibi görünüyor.
(Teknolojioku)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.