banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Kilis'te Okul bahçesine roket mermisi düştü

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Saat: 09.30 sıralarında Suriye’den geldiği tahmin edilen 3 roket mermisinden 2’sinin boş araziye düştüğü, 1 roket mermisinin ise 4 okulun bulunduğu okullar bölgesindeki Nazlı Ömer Çetin İlkokuluna isabet ettiği anlaşılmıştır. Patlama sonucunda okulda görevli olan 1 bayan hizmetli hayatını kaybetmiş, diğer okuldaki 7. sınıfta okuyan bir kız öğrencimiz yaralı olarak Kilis Devlet Hastanesine kaldırılarak ameliyata alınmıştır.”

Öte yandan patlamada hayatını kaybeden kadının Ayşe Polat, yaralıların ise 7’inci sınıf öğrencisi Gülten Canpolat ile öğretmen Garip Kara olduğu öğrenildi.

Yaralılar ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesine kaldırılırken, öğrenci Gülten Canpolat’ın durumunun ağır olduğu ve ameliyata alındığı belirtildi. Öğretmen Garip Kara ise ayakta tedavi edildikten sonra gözetim altına alındı.

Havan topunun okulların arasına düşmesi sonucu her iki okul çevresinde hareketli saatler yaşanırken, öğrenciler ile öğretmenler korku dolu anlar yaşadı.

Tüm okullar valilik kararıyla tatil edildi

Patlamanın etkisiyle Eyüp Gökçe İmam Ortaokulu’nun neredeyse tüm camları kırılırken, patlama sonrası öğrenci velileri okul önlerine akın etti. Olay sonrası tüm okulların valilik kararıyla tatil edildi.

Ayrıca, bu patlamadan sonra Eyüp Gökçe İmam Ortaokulu’na beş yüz metre uzağında bir patlama daha meydana geldi. Su arıtma tesisi önündeki boş arsada meydana gelen patlamada ölen yâda yaralananın olmadığı belirtildi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.