banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Kilis'e 3 roket. Cami avlusuna da düştü: 1 ölü

 Kilis'e Suriye'den atıldığı belirtilen 3 roket mermisinin valilik binasının yakınındaki bir cami avlusuna düşmesi sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın o sırada Kilis Valiliğinde toplantıda olduğu öğrenildi.


Bazı temaslarda bulunmak üzere Kilis'e gelen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın Valilik binasında olduğu sırada kente Suriye'den atılan roketlerin düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın  saldırıların yarın bakanlar kurulunda değerlendirileceği ifade etti.

Bugün sabah 10:40 civarında 2 roket mermisi düştüğünü söyleyen Akdoğan bu olayda16 kişinin yaralandığını belirterek, "Akşam 18:00 civarında ise 3 roket mermisi düştü. 1 vatandaşımız hayatını kaybetti, 10 vatandaşımız ise yaralandı." dedi.

Saldırılara anında karşılık verildiğini aktaran Akdoğan, "İlk hedefler imha edildi. Bu süreci hep birlikte göğüsleyeceğiz. Yarın bakanlar kurulunda görüşülecek. Burada sağduyu içerisinde olmak gerekiyor. Fevri davranmak doğru birşey değildir. Sorunun çözümüne katkı sağlamaz. Kilis iftahar etttiğimiz bir şehir. Suriyeli mazlumlar ölümden kaçarak Türkiye'ye sığınmıştır. Bunlara Kilis'te sahip çıkmıştır. Kilisli kardeşlerimize gösterdikleri davır sebebi ile teşekkür ediyorum. Burada ilave hangi adımlar atılacaksa kamuoyu ile paylaşılacaktır." diye konuştu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.