banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Gaziantep Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO

Kasım Gülpınar; Allah onları bildiği gibi yapsın!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şanlıurfa Şubesi tarafından düzenlenen moderatörlüğünü Abdurrahman Yetkin'in yaptığı ‘Medya'nın Siyaset ve Ekonomi Üzerindeki Etkisi' paneline AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen ile Haber7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan konuşmacı olarak katıldı.

Oldukça yoğun katılımın olduğu panelde konuşan AK Partili Kasım Gülpınar, bir soru üzerine Hükümet ile cemaat arasında devam eden tartışmalarla ilgili olarak değerlendirmede bulundu.

"ALLAH ONLARI BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN"

Hükümet ile Cemaat arasındaki bağların, tekrar ne zaman düzeleceğini kestirmenin zor olacağının altını çizen Gülpınar, bu sorunun cevabını ancak Allah bilir! Biz ancak dua ederiz! Eğer bu nifaksa inşallah, en kısa zamanda nifak ortadan kalkar. Müslümanlar kardeştir, dosttur! Kardeşler inşallah ittifak eder. Arada bu işin içine iftirayı ve nifağı sokanları da Allah onları bildiği gibi yapsın, açıklamasında bulundu.

"BASININ TARAFSIZ OLMASI BİR ŞEHİR EFSANESİDİR"

En sık kullanılan ve basının "tarafsız" olması gerektiği  söyleminin şehir efsanesinden ibaret olduğuna dikkat çeken Gülpınar, medya ile ilgili serzenişte bulundu. Büyük sermaye güçlerinin medyada güç sahibi olmaya çalıştığını ancak bunun yanlış olduğunu düşünen Gülpınar, sermaye sahiplerinin medyaya hakim olmak istemesi, basını ne kadar tarafsız kılabilir ki? sorusunu da sormayı ihmal etmedi.

"MEDYADAN DOST OLMAZ"

Siyasetçilerin medyayla olan ilişkilerinin sınırını iyi belirlenmesi gerektiğini belirten Gülpınar, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Medya ya da medya mensubundan yola çıkarak, medya mensubuyla dost olarak o kuruma çok yanaştığınızı düşünürseniz yanılırsınız. Medya'nın dostu mu olacaksınız, medya sizi malzeme olarak mı kabul edecek? Bu ayrımlar iyi yapılmalı. Doğu kültürüyle yoğrulmuş insanlarda, materyalist ve makyavelist düşünce bizim toplumumuzun genlerinde yok. Bu düşüncelere uzak bireyler olarak, siyasetçiler bu sınırı belirleyemediği zaman hayal kırıklıklarına uğruyor. Tabi ki tüm bunların yanında insan adilse, vicdanlıysa, merhametliyse, medya dahil hiçbir şeyden zarar gelmez..."

KAÇ TWİTTER VE FACEBOOK KULLANICISI VAR?

Bir diğer konuşmacı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen ise, özellikle siyasetçilerin sosyal medyayı kullanırken çok dikkatli olması ve doğru bilgiyi paylaşması gerektiğine vurgu yaptı. Türkiye ve dünyada hızla artan sosyal medya kullanıcıları ile ilgili rakamları da veren Önen, facebook şu an dünyada 847 bini mobil kullanıcısı olan ve 1 milyar 200 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı bulunan uygulama. Gelirinin yüzde 50'si reklamlardan oluşmaktadır. Facebook kullananların yaş ortalaması 22. Bakınız yaş ortalaması çok genç olan ve sosyal medyayı iyi kullanan yeni bir nesille iç içeyiz. Bir diğer uygulama Twitter. Dünyada 500 milyonun üzerinde twetter hesabı, 215 milyon aktif kullanıcısı var. Günde 500 milyon tweet'in yüzde 78'i mobil kullanıcılar tarafından yazılıyor, dedi.

"YALAN BİR TWEET 136 MİLYAR'A MAL OLDU"

Yalan ve yanlış bilginin aynı anda milyonlarca kişiye ulaştığını söyleyen AK Partili Önen, verdiği örnekle sosyal medyadaki büyük tehlikeden bahsetti:

24 Nisan 2013 tarihinde Uluslararası haber ajansı Associated Press'in Twitter hesabını ele geçiren hacker'ların "Flaş haber; Beyaz Saray'da iki patlama oldu, başkan Obama yaralandı" şeklindeki 59 karakterlik tweet'i dünyanın önemli borsa endekslerinden biri olarak bilinen Dow Jones'u sarstı ve tweet'in hemen ardından borsa üç dakikada 143 puanlık sert bir düşüş yaşadı. Tweetin'in doğru olmadığı çok kısa bir sürede anlaşılmasına karşın borsada 136 milyar dolarlık değer kaybı odu. İşte bu şekilde 2 milyonunun üzerinde takipçisi olan kullanıcıdan, yeni ve ani bir gündem oluşturabilen bu 59 karakteri okumak kontrol etmek sadece beş saniyenizi alıyor ve verilmek istenen mesajın veya haberin doğruluğu araştırılmadan çok hızlı bir şekilde kontrolsüz olarak yayılıyor."

Ömer Süt/ Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.