banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Beyaz Saray

Karatepe köyünde barış rüzgarı

Ancak İş Adamı Hadi Altun, İsmail Büyükaslan ve Eyyüp Büyükaslan’ın  girişimleri sonucu ve araya girerek barışla noktalandı. Karatepe köyünde olan barış yemeğine yaklaşık 2 bin  kişi geldi. Geniş güvenlik önlemleri altında Karatepe köyünde barış yemegine katılan Şanlıurfa vali vekili Soner Zeybek, Ak parti milletvekili Halil Özcan Şanlıurfa belediye başkanı A.eşref Fakıbaba, il Emniyet Müdürü Mehmet likoğlu, İl jandarma alay komutanı albay Emin Dursun, Akçakale Kaymakamı Eyyüp Fırat, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Ak parti il başkanı Yusuf Egilmez, Ak parti il Yönetimi Süleyman Hışmanoğlu, Süleyman Elgün, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çitfçi, il müftüsü İhsan Açık, iş adamı Halil peltek, Ziraat Odası Başkanı Ahmet eyyüpoğlu, Ak parti il başkan yardımcısı Erkan Sözen, İbrahim Toru,  uğurlu belediye başkanı Mehmet Çalışkan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve bürokratlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, “Hepimiz beşeriz; beşer şaşar. Önemli olan yapılan hatayı anlayıp o hatadan dönmektir. Alemlerin Rabbi olan Allah’a şükürler olsun ki, buradaki hata kısa sürede anlaşıldı ve Allah'ın izniyle barış yapıldı” dedi.


Ailelerin barışmasına öncülük eden Milletvekili Halil Özcan da, şunları söyledi: “Barış yemeğine katılan herkese, iki aile adına teşekkür ediyorum. Gerçekten bölgemizde bizi derinden yaralayan bir olay yaşanmıştır ve herkes bunu nefretle kınamıştır. Ben, özellikle Aslaner ailesine bu barışa büyük katkı sağladığı için teşekkür ediyorum. Ankara’dan buraya gelip bu barışa katkı sağlamak bizi mutlu etmiştir. Ben burada gördüm ki, herkes kalben ve fiilen bu barışa katkı sağlamıştır. Temenni ederiz ki, artık bölgemizde bu tür üzücü olaylar yaşanmasın. Bizim bölgede artık kan ve nefret olmasın. Barış, huzur, merhamet, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu aşılayalım. Bizden sonra gelen nesillere; yani çocuklarımıza, torunlarımıza bu tür kan davalarını miras bırakmayalım. Bu inşallah son olur. Ben buradan kanaat önderlerimizden, akil insanlarımızdan rica ediyorum. Bölgemizde en ufak bir problem varsa bunu hep beraber çözmeye çalışalım. Hatta gönül ister ki bir oluşum yapıp köylere gidelim, sorunları yerinde inceleyelim. Bu tür olaylara artık meydan vermeyip, artık bu tür olaylara 'yeter' diyelim. Aslaner ve Taşkın ailesine yürekten teşekkür ediyorum. Çünkü her iki aile de bu barışa olumlu yaklaşmışlardır. Herhangi bir fitne ve fesada mahal vermeden bu ateşin sönmesini sağlamışlardır. Allah hepinizden razı olsun, hepinizi Allah’a emanet ediyorum" dedi.


Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ise, “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Herhalde Urfa tarihinde bir ilk yaşandı. Bu kadar acı bir olayın bu kadar kısa bir zamanda barışla sonuçlanmasıyla, hakikaten bu bölgeden başlayarak bütün bölgeye çok güzel ve çok güçlü bir mesaj yollandı. Başta Sayın Valim Celalettin Güvenç olmak üzere Milletvekilimiz Halil Özcan’a, araya giren, barışı sağlayan, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Allah bir daha böyle kötü günler yaşatmaz inşallah” ifadelerini kullandı.


İş adamı hadi altun ise başta taşkın ve aslaner ailesine çok teşekkür ediyorum bizleri kırmadıkları için Allah böyle acılar bir daha yaşatmasın burada bütün misafirlere ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum dedi.

Halil Kuş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.