banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Karaman'dan Demirtaş'a destek

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın PKK'ya yönelik silah bırakma çağrısı muhafazakar çevrede olumlu karşılandı.

AK Parti'ye yakın isimlerden İslam hukuku progesörü ilahiyatçı yazar Hayrettin Karaman, Demirtaş'a destek çıktığı bugünkü yazısıyla günün en farkllı yazılarından birisine imza attı.

Türkiye'nin bölünmesinden endişesi karşısında Demirtaş'ın düşüncelerini açıkça söylemesinin rahatlatıcı olduğunu yazan, Karaman, "“Özgürlükleri genişleterek birlikte yaşama" hedefi meşru bir hedeftir, ancak özgürlükleri genişletmek ülkenin belli bir bölgesine veya grubuna mahsus olamaz." ifadelerini kullandı.

Yazar daha sohra bayram şekeri olarak nitelediği HDP liderinin sözlerini köşesine taşıdı:

“Kürtlerin derdi bölünmek değil, haksızlıklar bitsin isteniyor. Ayrı bir devlet kuralım demiyoruz, birlikte yaşayalım ama özgürlükleri genişletelim. Türkiye'deki Kürt sorununun çözümü için kabaca ilkesel çözümümüz bu."

“PKK'yı tehdit olmaktan çıkarmanın yolu müzakeredir. Bizim çağrımıza kalmış olsa sabah kalkar akşama kadar çağrı yaparım. Çağrıyla olacak iş değil. Buradan çağrı yapıyorum PKK kesinlikle Türkiye'ye karşı silah bırakmalıdır."

PROBLEMLİ CÜMLE

Demirtaş'a bu yöndeki çağrılarını devamlı söylemesini tavsiye eden yazar, bu sözlerin tabanın doğru yöne yönelmesine yardım olacağını savundu. Hak ve özgürlüklerin silahla elde edilemeyeceğini belirten Karaman, Demirtaş'ın, “Ama benim çağrım çözüm değil ki... Kim yaparsa bırakacak, Öcalan... O da hangi şartlarda yapacağını açıkladı." sözlerini ise problemli buldu.

HER ŞEYE RAĞMEN

Çözüm sürecinin acilen bazı kişilerin durumuna bağlanmasının durumu çıkmaza sürükleyebileceği uyarısını yapan Karaman, yazısını "Her şeye rağmen Sayın Demirtaş'ın naklettiğim sözleri bayram şekeri değerindedir." ifadesiyle noktaladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.